Sölvesborgs kommun

Att tänka på inför resan

Har du blivit beviljad färdtjänst eller riksfärdtjänst? Vad härligt! Du kan snart bege dig iväg, men det finns några saker som kan vara bra för dig att tänka på inför resan.

Kom ihåg att boka resa i tid, särskilt om du planerar att resa under storhelger. Det finns nämligen ett begränsat antal taxibilar och specialfordon som är avsedda för färdtjänst och riksfärdtjänst. Om du inte bokar färdtjänst i tid finns det risk att servicen inte är tillgänglig det datum som du önskar att resa.

Bekräftelse av din bokning

Taxibolaget som du åker med kommer att kontakta dig och bekräfta resan på telefon två dagar innan din planerade avfärd. Om taxibolaget inte har ringt för att kontakta dig ska du ta kontakt med Riksfärdtjänsten dagen före din resa. Kom ihåg att skriva ner telefonnumret till det taxibolag som du ska åka med, ifall något oplanerat inträffar.

Pris

Du och din medresenär betalar en egenavgift i kontanter till chauffören. Priset variererar beroende på hur långt du åker med färdtjänsten. Om du har en ledsagare som följer med dig under resan åker denna gratis.

Packning

Du har möjlighet att ta med dig två resväskor under färden, samt dina angivna hjälpmedel. Kom ihåg att du måste meddela om du behöver bärhjälp, till exempel om du behöver stöd eller hjälp att förflytta dig från din bostad till taxin. Om du anger att du är i behov av bärhjälp kommer taxin att ta med sig extra personal som hjälper till att förflytta dig.

Upphämtning

Om du önskar att bli upphämtad av färdtjänst på flygplatsen bör du ange ditt flightnummer när du beställer din färdtjänst. Genom att ange ditt flightnummer kan taxiföretaget kontrollera om det inträffar några eventuella förseningar eller väntetider.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd