Sölvesborgs kommun

Slottsgården

Bilden visar Slottsgårdens boende

Slottsgården

Slottsgården ligger i Sölvesborg med 22 boendeplatser för särskilt boende och 11 boendeplatser för demens. Här finns även enheten Utsikten som är ett korttidsboende. Boendet ligger vackert nära både slottet, havet och Sölvesborgsbron.

Slottsgården är ett hus som består av tre olika enheter för permanent boende och en bostadsdel för korttidsboendet Utsikten. Särskilda boendet består av 33 boendeplatser på markplan. I lokalerna finns även ett storkök som levererar mat både till det egna boendet och andra särskilda boenden.

Alla lägenheter är utrustade med teknik för digitala boendelås samt trygghetslarm som ingår i hyran. Trygghetslarmet larmar till personal på boendet som kommer till dig vid en olycka, ohälsa eller annat akut behov.

På Slottsgården arbetar vi med kunden i fokus. Hos oss ska du leva ett självständigt, tryggt och meningsfullt liv i gemenskap med andra. Du ska fortsätta att vara den du alltid varit och få njuta av vad du tycker om och bli sedd för den du är.

Väggmålning med namnet Slottsgården skrivet i vacker handstil.

Entré till Slottsgården

Entré till Slottsgården

Väggmålning av stora röda vallmoblommor.

Väggmålning av blommor i entrén.

Boendemiljö

Varje lägenhet är utrustad med säng, fast garderob och eget badrum, med toalett och dusch. Madrass beställer man genom boendet. Övrig möblering görs med egna möbler efter eget önskemål. Tillgång till fiberanslutning finns i rummet, samt uttag för telefon och TV.

På varje enhet finns gemensam matsal och allrum med TV. Vi har många gemensamma ytor på boendet, bland annat en aktivitetslokal som används vid speciella evenemang och ett "må-bra-rum" där man kan sköta hår- och nagelvård. Det finns även en stor samlingssal med en enklare cafeteria där du och dina anhöriga kan fika ihop om ni vill. Varje enhet har tre uteplatser som man når direkt från enheten. Alla dessa har plattsättning och minst en av dem har direkt kontakt med en cykelbana som leder vidare mot centrum och slottet.

Mat är inte bara ett grundläggande behov för att tillföra näring utan ska även vara en njutning och ge välbefinnande. Därför äter vi den vällagade maten tillsammans på respektive enhet i en gemensam matsal, om man inte föredrar att äta mat på rummet.

Aktiviteter

Det förekommer aktiviteter både på respektive enhet och i samlingsslokalen. Det är regelbundet musikunderhållning i samlingslokalen och en dag i veckan anordnas det gemensam frukostbuffé där. Men även aktiviteter som sittgympa och tidningsläsning anordnas i aktivitetslokalen. På enheterna sker det också aktiviteter som allsång, korsord, spel, högläsning och bakning. 

I vårt "må-bra rum" kan du använda vårt badkar utrustat med lift och en höj- och sänkbar "botten". I rummet finns även frisörstol och fotvårdsmöjligheter.

Det förekommer också promenader och utevistelser i omgivningarna när vädret bjuder på det.

Det dukas upp karameller på ett bord och vimplar hängs i taket.

De ordnas festligheter i gemensamutrymme under stadsfestivalen Killebom.

Personal

Det finns alltid personal tillgänglig dygnet runt, och alla boende har varsin kontaktman. Det finns sjuksköterska på plats under vardagar och sjuksköterska finns att nå under jourtid. Om du behöver kan läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, tandhygienist och äldrekurator komma till boendet när behov finns.

Kontaktuppgifter

Borgvägen 2a och 2b:
Enhetschef Elin Kulle: 0456-81 69 45, elin.kulle@solvesborg.se

Borgvägen 2c:
Enhetschef Jennie Omlin, 0456-81 69 55, jennie.omlin@solvesborg.se

Olika enheterna:

  • Borgvägen 2a: 0456-81 69 49
  • Borgvägen 2b: 0456-81 69 50
  • Borgvägen 2c: 0456-81 69 48

Ansvarig sjuksköterska 2a och 2b: 0456-81 69 47
Ansvarig sjuksköterska 2c: 0456-81 69 38

Besöksadress

Borgvägen 2, 294 39 Sölvesborg

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd