Sölvesborgs kommun

Solgården

Bilden visar Solgårdens boende

Solgården

Solgården ligger centralt i Mjällby med nära till affärer och kyrkan med 40 boendeplatser för både demensboende och äldreboende. Här finns även en mötesplats för seniorer.

Solgården (tidigare namn Svalan) är ett stort boende som består av tre olika hus med tre våningar på respektive enhet med plats för 40 boende. Det finns fyra demensenheter, Sockenvägen C1, C3, D1 och D3 och två somatiska enheter, Sockenvägen C2 och D2. Här hittar man även en trevlig mötesplats som erbjuder fler aktiviteter varje vecka.

Alla lägenheter är utrustade med teknik för digitala boendelås samt trygghetslarm som ingår i hyran. Trygghetslarmet larmar till personal på boendet som kommer till dig vid en olycka, ohälsa eller annat akut behov.

Här hittar du mer information om mötesplatsen

Här hittar du mer information om omställningen

På Solgården arbetar vi med kunden i fokus. Hos oss ska du leva ett självständigt, tryggt och meningsfullt liv i gemenskap med andra. Du ska fortsätta att vara den du alltid varit och få njuta av vad du tycker om och bli sedd för den du är.

Boendemiljö

Varje lägenhet är utrustad med säng, trygghetslarm och eget badrum, med toalett och dusch. Madrass beställer man genom boendet. Övrig möblering görs med egna möbler efter eget önskemål. Tillgång till fiberanslutning finns i rummet, samt uttag för telefon och tv.

På varje enhet finns gemensam matsal och tv-rum. Utöver det finns den trevliga mötesplatsen där man kan träffas och vara delaktig i aktiviteter varje vecka. Solgården har en fin utemiljö. Enheten som ligger på markplan har tillgång till en innergård och enheter på andra och tredje våningen har en stor balkong.

Mat är inte bara ett grundläggande behov för att tillföra näring utan ska även vara en njutning och ge välbefinnande. Därför äter vi den vällagade maten tillsammans på respektive enhet i en gemensam matsal, om man inte föredrar att äta mat på rummet. Frukost och fika görs på varje enhet och den vällagade maten kommer från Tärnans kök.

Bilder från Solgården

Bildspel från Solgårdens omgivning och café.

Aktiviteter

Det förekommer aktiviteter både på respektive avdelning och på mötesplatsen. Varje månad erbjuds det gemensamma aktiviteter på varje enhet, bland annat är bakning en trevlig aktivitet som vi ofta gör gemensamt. Vi firar även olika tillfällen som höstfest, vårfest och sommarfest. De gemensamma utrymmena används ofta till sociala sammanhang.

På Solgården finns en trevlig mötesplats som erbjuder flera aktiviteter varje vecka. Varje vecka erbjuds det sittgympa, syservice, musikunderhållning och allsång bara för att nämna några aktiviteter. Vi har även ett fik som har öppet vissa dagar i veckan. Gudstjänst erbjuds också regelbundet.

Personal

Det finns alltid personal tillgänglig dygnet runt, och alla boende har varsin kontaktperson. Det finns sjuksköterska på plats och fysioterapeut och arbetsterapeut träffas med personal, enhetschef och sjuksköterska varannan vecka. Läkare kommer till Solgården varje onsdag och går rond. Om man behöver kan äldrekurator och tandläkare komma till boendet vid behov.

Kontaktuppgifter

Solgården 1 består av enheterna Sockenvägen C1, C3 och D1.
Enhetschef Anette Olsson
Telefon: 0456-81 69 84
E-post: anette.olsson@solvesborg.se

Solgården 2 består av enheterna Sockenvägen C2, D2 och D3.
Enhetschef Lena Franeta
Telefon:0456- 81 69 68
E-post: lena.franeta@solvesborg.se

Ansvarig sjuksköterska: 0456-81 69 71

Besöksadress

Sockenvägen 5, 294 71 Sölvesborg

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd