Sölvesborgs kommun

Skilda världar

En mamma kramar sin dotter hårt och kärleksfullt när de står vid dörren i en lägenhet

Foto: Skandinav bildbyrå

Skilda världar är en samtalsgrupp som riktar sig till barn i åldrarna 7-12 år vars föräldrar inte lever tillsammans. Det är ett forum för barn att träffa andra barn med liknande erfarenhet.

Känslorna som kommer efter en separation kan vara många. I gruppen får barnen en möjlighet att prata om hur de själva mår. Vi arbetar med att stärka barnens självkänsla och ger dem strategier för att handskas med förändringar.

Pedagogiskt program

Skilda världar följer ett pedagogiskt program med tydlig struktur där vi följer en resa med olika teman. Stor vikt läggs på gemenskapen i gruppen genom lekar och övningar anpassade efter barnens ålder. Programmet är utarbetat av BRIS, Barnens rätt i samhället.

Gruppstart

Gruppen träffas en gång i veckan efter skoltid under tio veckor. Att vara med i samtalsgruppen är kostnadsfritt. Varje träff varar 2 timmar (inkl fika). OBS! Minst fem deltagare krävs för gruppstart.

Innan första träffen vill vi träffa varje barn enskilt tillsammans med en eller båda föräldrarna. Vid sista träffen bjuds föräldrarna in och kan ta del av vad barnen gör i gruppen.

Kontakt

Har du frågor eller vill göra en anmälan till vår kurs? Kontakta Familjehusets rådgivning.

Tfn: 0456-81 63 01
Epost: familjehuset@solvesborg.se

Du hittar oss på Västra Storgatan 33, precis nedanför Möllebackeskolan. Vår ingång hittar du på baksidan av huset.

Fattighuset, ett gammalt stenhus längs kullerstesgatan i Sölvesborgs stadskärna

Ingång till Familjehuset finns på baksidan (mittemot Möllebacksskolan)

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd