Sölvesborgs kommun

SFI, Svenska för invandrare

Man som tittar in i kameran. Foto: Sölvesborg.

SFI i Sölvesborg tar emot nya elever under hela året. Foto: Pixabay.

Vuxenutbildningen (som tidigare kallades Komvux) i Bromölla och Sölvesborg har hand om utbildningen i SFI, som är en förkortning för Svenska för invandrare. En del kurser inom vuxenutbildningen hålls på en skola i Bromölla och andra i Sölvesborg, eftersom Sölvesborg och Bromölla kommun samarbetar kring bland annat vuxenutbildningen i de båda kommunerna.

SFI tar emot nya elever under hela året. Även du som har bott i Sverige en längr­e ­­­tid ­kan börja studera här. Du lär dig prata, läsa och skriva på svenska och att använda språket i vardagen eller på ett arbete.

SFI finns sedan juni 2019 på Skånevägen 21 i Sölvesborg. Här hittar du platsen på en karta (Google maps). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kurser och studievägar

De här olika kurserna finns inom SFI:

  • Kurs A
  • Kurs B
  • Kurs C
  • Kurs D

Olika personer behöver olika lång tid för att gå igenom de olika kurserna och nå kursmålen. Därför är studierna uppdelade i tre olika studievägar:

  • Studieväg 1: för dig som aldrig, eller endast under kort tid, gått i skolan. Här läser du kurs A och kurs B.
  • Studieväg 2: för dig som har lite längre skolutbildning, ca 7-9 år. Här läser du kurs B och kurs C.
  • Studieväg 3: för dig som har lång skolutbildning. Här läser du kurs C och kurs D.

SFI för föräldralediga

Det finns också en särskild undervisningsgrupp i Sölvesborg för dig som är föräldraledig, dit du kan ta med dig dina barn.
SFI för föräldralediga finns också på Skånevägen 21 i Sölvesborg.

Mer information och ansökan

Kontakta Terese på e-post eller telefonnumret som du hittar längre ner på den här sidan om du vill ha mer information eller ansöka till SFI.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd