Sölvesborgs kommun

Kompiskort

Bild på en tjej och en kille som hoppar. Logotypen för kompiskortet.

Kompiskortet är en möjlighet för dig från 12 år som har en funktionsnedsättning att tillsammans med en kompis ta del av olika aktiviteter och arrangemang. Med kompiskortet får du ta med dig en kompis som extra stöd, hjälp och sällskap. Du bestämmer själv vem som följer med, det kan till exempel vara en vän, personal eller släkting. Kortet innebär att du betalar som vanligt men din kompis följer med gratis.

Du som är från 12 år och har en insats enligt LSS eller inom socialpsykiatrin i Sölvesborgs kommun har möjlighet att få ett kompiskort. Kortet är personligt och gäller hos de aktörer som anslutit sig.

Var ansöker jag?

Är du intresserad av kompiskortet var vänlig kontakta kommunens LSS-handläggare på telefon 0456-81 60 28, eller 0456-81 60 12.

Vad är syftet med kompiskortet?

Kompiskortet är ett steg på vägen mot en ökad tillgänglighet i vårt samhälle. Här kan ni - föreningsliv, organisationer och aktörer inom fritids- och kulturområdet - göra stor skillnad.

Genom kompiskortet kan den som har en funktionsnedsättning ta med en medföljare, vars uppdrag är att stötta den funktionsnedsatte att kunna delta i aktiviteten. Personen med funktionsnedsättning betalar fullt pris och medföljaren går in utan kostnad, principen är gå 2 betala för 1.

Den som beviljats ett kompiskort äger och ansvarar för detta och bestämmer vem som följer med vid varje tillfälle.

Hur gör man för att ansluta sig till kompiskortet?

Bestäm vad kompiskortet ska gälla för i er verksamhet t ex fri entré/medverkan vid särskilda tillfällen, pass, dagar och tider eller vid särskilda arrangemang. Det utgår ingen ersättning, utan all medverkan är frivillig och sker på eget initiativ.
Fyll i uppgifterna på talongen , 206.2 kB, öppnas i nytt fönster. och skicka till Fritids- och turismkontoret i Sölvesborg.

Var kan jag använda kompiskortet?

Kompiskortet gäller hos de aktörer i Blekinge som har anslutit sig. De anslutna aktörerna i Sölvesborg hittar du här nedan. Där finns även länkar till övriga kommuner.

Anslutna till kompiskortet. (Klicka på pluset till höger för att se hela listan).
Relaterade länkar

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd