Sölvesborgs kommun

Gruppbostad

Gruppbostad är till för dig som behöver ha personal närvarande hela dygnet. En gruppbostad består av 4-6 lägenheter i samma byggnad. Du bor i en egen lägenhet i gruppbostaden. Du har tillgång till gemensamma utrymmen där du kan träffa dina grannar och personal. I gruppbostaden finns personal närvarande dygnet runt.

Gruppbostad är till för dig som:

  • Behöver hjälp och stöd av personal dygnet runt.
  • Behöver ha personal väldigt nära.
  • Behöver direkt och spontan hjälp av personal flera gånger om dagen.
  • Behöver hjälp och stöd med omvårdnad. Omvårdnad kan vara att få hjälp och stöd med sin hygien, klädsel och att förflytta sig i och utanför bostaden.

Gruppbostäder i Sölvesborg:

Gruppbostad Solviken tel: 0456-81 67 39
Adress: Benvedsvägen 1, 294 37 Sölvesborg
Solviken är en gruppbostad som ligger i Valjeviken med närhet till skog och hav. Solviken består av 5 lägenheter och en gemensamhetsdel i mitten av huset. Alla lägenheter har kök, toalett och uteplats.

Gruppbostad Gläntan tel: 0456-81 67 40
Adress: Kyrkvägen 5, 294 71 Sölvesborg
Gläntan är en gruppbostad som ligger i Mjällby. Gläntan består av sex lägenheter varav en lägenhet är gemensamhetslägenhet. Gläntan har stora välutrustade lägenheter med kök, toalett och uteplats.

Gruppbostad Bokdungen tel: 0456-81 67 38
Adress: Ryssbergsvägen 2, 294 38 Sölvesborg
Bokdungen har en härlig placering just vid Ryssbergets fot, vilket inbjuder till uteaktiviteter. Bokdungen består av 5 lägenheter med pentry, toalett och egen uteplats. Centralt i byggnaden finns gemensamhetsutrymmen med braskamin.

Gruppbostad Färgkullan tel: 0456-81 63 90
Adress: Färgkullavägen 2, 294 40 Sölvesborg
Färgkullan är en gruppbostad som ligger i Ljungaviken. Färgkullan består av 6 stycken 2-rumslägenheter med tillhörande uteplats. Här finns även gemensamma utrymmen med kök, samlingsplats med kamin, aktivitets/vilorum och trädgård med fruktträd och bär.
Sölvesborgsbron erbjuder närhet till både centrum och natur.

Gruppbostad Blågullan tel: 0456-81 63 91
Adress: Blågullsvägen 6, 294 40 Sölvesborg
Blågullsvägen är en gruppbostad i Ljungaviken. Blågullsvägen består av 6 stycken 1-rumslägenheter som är gruppbostadslägenheter och 2 st 1-rumslägenheter som är servicebostadslägenheter med tillhörande uteplatser. Här finns även gemensamma utrymmen med kök, samlingsplats och trädgård.
Sölvesborgsbron erbjuder närhet till både centrum och natur.

Gruppbostad Skutan tel: 0456-81 69 67
Adress: Blekingevägen 291, 294 77 Sölvesborg
Skutan är en gruppbostad för vuxna med 6 lägenheter. Skutan ligger längs med Blekingevägen, där du har tillgång till vacker skog och närhet till hav samt centrum. Här finns fina promenadrundor, möjlighet till plantering eller ta en fika på den gemensamma uteplatsen.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd