Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs konsthall – Mona Hedin & Adam Hedin

Förändring i evenemanget: Ingen

9 okt - 7 nov
Skeppsbrogatan 6, Sölvesborg
En gulmålad fasad med en skylt med texten konsthall.

Sölvesborgs konsthall, Skeppsbrogatan.

Välkommen till Sölvesborgs konsthall och utställningen Textil och skulptur av Mona Hedin och Adam Hedin, utställningen pågår 9 oktober – 7 november. Konsthallen har öppet onsdagar, samt lördag och söndag.

Mona Hedin som skapar i textil och Adam Hedin som formger med skulptur är bosatta på Öland. Besök deras utställning i Sölvesborgs konsthall när mor och son ställer ut tillsammans för första gången.

Öppettider

9 oktober - 7 november
Onsdag kl. 16-18
Lördag-söndag kl. 12-15

Skeppsbrogatan 6, 294 31 Sölvesborg

Textilkonst föreställande en väderkvarn i skarpa färger av blått och orange.

Mona Hedin. Foto: Privat

Mona Hedin

Mona Hedin (född 1946) bor sedan drygt 15 år på sydvästra Öland, Mörbylånga. Hon är textilkonstnär och arbetar med textila objekt, främst gobelänger, gärna i oregelbundna former.

”Jag utgår från det textila materialets förutsättningar, material som ull, lin och silke, men också främmande material som skapar en tredimensionell bild. Jag är en målande konstnär i det textila materialet, målar helt enkelt i garn. I mina textila bilder arbetar jag med naturens former i ett abstrakt formspråk, som blandas i en mix av minnen och företeelser som på olika sätt har beröringspunkter i mitt liv. Yrkesverksam konstnär sedan mer än 30 år och hade min första separata utställning 1984. Jag är representerad i landsting, kommuner, museer och kyrkor. Vävningen är mitt långsamma språk, som kräver mycket förarbete av skisser, val av material och färg, det är en långsam process.”

Skulptur i glas och metall föreställande en fågel.

Adam Hedin. Foto: Privat

Adam Hedin- skulptur

Det konstnärliga skapandet växer fram under otaliga möten i det öländska kulturlandskapet, ljuset, strukturer, former känns outtömliga och inspirerande för mig. Tecknade… Ständigt sökande, efter volym, linjer som fångar upp en rörelse som övergår till måleri, grafik och skulptur.

Jag strävar inte efter detaljerna i måleriet, är mer nyfiken på mötet med färgen. Skulpturerna tar en mer lekfull gestaltning som både kan vara råa och fantasifulla i sina uttryck. Men ändå med ett stort allvar. På denna utställning är det fokus på skulptur, materialen varierar med alltifrån glas, svets och smide i järn, trä mm. Snart även brons… Jag utgår nästan bara från fågelformen som för mig blir outtömlig. ”

Arrangör

Sölvesborgs konstförening och Fritid & Kultur, Sölvesborgs kommun.
Länk till >> Sölvesborgs konstförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information
Datum: 9 oktober 2021 - 7 november 2021
Tid: 00:00 - 00:00
Ort: Skeppsbrogatan 6, Sölvesborg
Pris: Gratis

Senast uppdaterad:

Skriv ut