Sölvesborgs kommun

Sök till Bokelundsskolans fotbollsakademi om du vill satsa på både studier och fotboll

Nu kan du ansöka till Bokelundsskolans fotbollsakademi.

Bokelundsskolans fotbollsakademi i samarbete med Mjällby AIF är nu öppen för ansökningar. För elever som börjar högstadiet hösten 2024 och som vill träna fotboll tre förmiddagar varje vecka utöver sina ordinarie ämnen är välkomna att söka.

Vi ser fram emot att välkomna nya fotbollsentusiaster till Bokelundsskolas fotbollsakademi till nästa läsår. Det kan vara en bra start för högstadieelever med stora fotbollsdrömmar för framtiden som exempelvis vill läsa elitfotbollsgymnasium på Furulundsskolan.

Ansök senast 15 januari

Intresserade elever ansöker tillsammans med vårdnadshavare via e-tjänst eller blankett. Efter ansökan anordnas det två provspelstillfällen där välutbildade och erfarna tränare gör uttagningen till kommande fotbollsakademi. Ansök senast måndag 15 januari.

Här ansöker du till Bokelundsskolans fotbollsakademi i samarbete med MAIF Länk till annan webbplats.

Variationsrik träning för framtidens fotbollsspelare

Tre förmiddagar i veckan tränar eleverna fotboll under skoltid. Träningarna innehåller bland annat teknik, anfalls- och försvarsspel, träningslära, kost, etik och moral samt skadeförebyggande. Träningarna sker främst på idrottsplatsen Svarta Led, precis bredvid Bokelundsskolan. Vid några tillfällen under vintern sker träningen inomhus i Sparbankshallen Bromölla.

Tränare Daniel Nilsson trivs med att följa sina elevers utveckling:

Varje träning är en möjlighet att utvecklas. Vi arbetar med spelets alla skeenden och har olika fokus varje vecka. Det gör att det blir tydligare vilka moment som vi blir bättre på.

Han lyfter också fram sammanhållningen som finns bland eleverna som väljer fotbollsakademin:

Vi jobbar för att skapa en bra utvecklingsmiljö genom att utmana eleverna och genom samarbete kan vi tillsammans nå bra förutsättningar för ett långsiktigt fotbollsspelande.

Skola och fotboll i harmoni

Rektor Peter Uvenäs på Bokelundsskolan ser fram emot en ny årskull till fotbollsakademin:

Vi känner oss stolta över att kunna ta emot så många duktiga och fotbollsintresserade ungdomar till vår fina högstadieskola. Vi ser att vi kan leverera en stabil kombination av skola och fotbollsträning, vilket utvecklar våra elever på många plan.

Han betonar att skolarbetet kommer först. Att studierna fungerar bra är en förutsättning för att eleverna kan delta på träningarna. Samtidigt kan fotbollsträningen ge positiva effekter i skolarbetet för eleverna som bör ha höga ambitioner för både fotboll och ordinarie ämnen.

Fysisk aktivitet stärker inte bara kroppen, utan även sinnet. Det är som bränsle för hjärnan och en nyckel till bättre koncentration, ökad kreativiteten och mer effektivt lärarande, säger Peter.

Daniel Nilsson fyller även i vikten av fotbollsfys för att utvecklas hållbart som fotbollsspelare:

Vårt upplägg tar hänsyn till elevernas vardag. Vi har våra träningar på förmiddagen och anpassar belastningen individuellt för att minska skaderisker och ge dem så goda förutsättningar som möjligt att kunna utvecklas både på akademin och hos sin fotbollsförening/klubb efter skoltid.

Om Bokelundsskolans fotbollsakademi

Sedan 2020 har Bokelundsskolans fotbollsakademi i samarbete med Mjällby AIF varit en framgångsrik satsning för att ge elever mer rörelse i skolan och en möjlighet att ta det första steget mot sin dröm om att spela fotboll på elitnivå. Fotbollsakademin tar årligen in 25 elever.

Senast uppdaterad:

Skriv ut