Sölvesborgs kommun

Nya lösningar för att ha ett berikat kulturliv hemma

Bilden visar en persons hand som håller i en bok

Biblioteket startar tjänst med utkörning av böcker Foto: Pixaby

Biblioteket och musikskolans verksamheter har varit stängda för besökare sedan måndag den 23 mars. Men det är viktigt att berika medborgare med kultur även under dessa tider. Därför kommer medborgare över 70 år och i riskgrupper kunna beställa böcker från och med tisdag 7 april. Hemkörning av böcker börjar vecka 16. Även Musikskolan förbereder för distans- och fjärrundervisning.

För att förhindra smittspridning tog krisledningsnämnden samt fritid- och kulturnämnden beslut om att bibliotek, fritidsgårdar och musikskolan ska vara stängda för besökare och elever från måndag 23 mars till fredag 17 april. Sedan dess har personalen arbetat vidare med andra ordinarie arbetsuppgifter samtidigt som man tittat på vilka möjligheter man har att erbjuda tjänster till våra besökare och elever.

Utkörning av böcker till äldre och personer i riskgrupper

För att upprätthålla en service till våra medborgare kommer personer över 70 år och personer i riskgrupper från och med tisdag 7 april, ha möjlighet låna hem böcker som sedan körs hem av personalen. Första hemleveransen sker under vecka 16.

- Vi är glada över att kunna hjälpa till med denna samhällsservice för medborgare i riskgrupper och förhoppningsvis samtidigt också bidra till att minska känslan av isolering för människor som befinner sig i en situation där minskad social kontakt är nödvändig på grund av covid-19, säger Elna Hansson, tf bibliotekschef.

Hur gör man?

För att nyttja tjänsten är det lite annorlunda än vanligt. Man reserverar inte på nätet. Istället görs beställningar via e-post eller telefon på vardagar mellan kl. 10 -16

E-post: biblioteket@solvesborg.se

Telefon: 0456- 81 68 52 alternativt 0456- 81 68 54

Utkörning sker ett tillfälle per vecka. Tjänsten är igång så länge Folkhälsomyndigheten rekommenderar personer i riskgrupper att stanna hemma.

Missa inte det stora digitala utbudet

Missa inte bibliotekets stora digitala utbud av ljudböcker, e-böcker, tidningar och filmer som man lätt kan ta del av hemifrån via dator, surfplatta eller smartphone, se relaterad länk.

Musikskolan förbereder för distans- och fjärrundervisning

Även för musikskolans elever blev inte terminen riktigt som man tänkt sig, men i dagarna har elever på musikskolan och dess vårdnadshavare fått hem information om att återuppta terminens studier via distans- och fjärrundervisning. Troligtvis kickar terminen igång igen efter påsklovet.

Senast uppdaterad:

Skriv ut