Sölvesborgs kommun

Åtgärder för att minska smittspridning av Covid-19 på Kommunfullmäktige 23 november

Bild

Bilden visar en beslutsklubba som används på kommunfullmäktiges sammanträden

På måndag 23 november äger Kommunfullmäktige rum. Inför sammanträdet har samtliga politiska partier i Fullmäktige kommit överens om åtgärder för att minska smittspridningen av Covid-19.

Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna, Sölvesborg- och Listerpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Liberalerna i Sölvesborg har enats om följande överenskommelse som gäller för Kommunfullmäktigesammanträdet den 23/11-2020.

  • Fullmäktiges sammanträde får inte vara längre än max två timmar. För att kunna begränsa mötestiden kommer endast yrkanden tillåtas på sammanträdet. Skriftiga yrkanden och reservationer lämnas in till kommunsekretariatet i efterhand.
  • För att det politiska budskapet ändå ska nå ut har man beslutat att Sölvesborgs kommun i sina kanaler ska bistå styret och oppositionen med, att på ett likvärdigt sätt, nå ut med respektive budskap. Detta kommer ske genom både text och film. Informationen kommer publiceras på Sölvesborgs kommuns hemsida.
  • Fullmäktige äger rum i Furulundskolans aula som precis som tidigare är anpassad för att minska trängsel och utrustat med handsprit för god hygien. Munskydd kommer finnas på plats för de deltagare som vill använda det.

Kvittning

Sedan tidigare råder kvittning i fullmäktige. En överenskommelse partierna i Sölvesborgs kommuns fullmäktige gjorde i våras med anledning av pandemin. Överenskommelsen gäller tillsvidare och innebär att man kvittar ner det totala antalet närvarande politiker vid kommunfullmäktiges sammanträden till 26 st. Där Samstyret har 14 ledamöter på plats och oppositionspartierna har 12 st.

Lyssna på Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sammanträden är öppna för allmänheten men för att förebygga spridningen av Corona-viruset uppmanar vi dig som är intresserad att lyssna på sammanträdet via kommunens hemsida eller via närradio.

Kommunfullmäktige sänds live i ljudformat här på kommunens hemsida och på Sölvesborg närradio FM 92,0. Sammanträdet börjar klockan 15.00. Någon dag efter sammanträdet lägger vi även upp det som en ljudfil på Soundcloud, så att du kan lyssna i efterhand.

Här hittar du kallelsen med föredragningslista till kommunfullmäktiges sammanträde.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad:

Skriv ut