Sölvesborgs kommun

Vitahallsslätten tas upp på kommunfullmäktige 7 september

Utdrag ur illustrationsplanen för det bearbetade förslaget. Foto: Sölvesborgs kommun.

Utdrag ur illustrationsplanen för det bearbetade förslaget. Foto: Sölvesborgs kommun.

Måndagen den 7 september tas planförslaget för det nya bostadsområdet på Vitahallsslätten i centrala Sölvesborg upp på kommunfullmäktige, för beslut om antagande.

Kommunfullmäktiges sammanträden är öppna för allmänheten att komma och lyssna på och de äger rum i Furlundsskolans aula. Men för att förebygga spridningen av Corona-viruset är antalet åhörarplatser i aulan begränsat.

Kommunfullmäktige sänds även live i ljudformat här på kommunens hemsida och på Sölvesborg närradio FM 92,0. Sammanträdet börjar klockan 17:30. Någon dag efter sammanträdet lägger vi även upp det som en ljudfil på Soundcloud, så att du kan lyssna i efterhand.

Här hittar du kallelsen med föredragningslista till kommunfullmäktiges sammanträde. , 19.2 MB.

Presentation av processen med bostadsområdet på Vitahallsslätten

På sammanträdet kommer det att hållas en presentation av processen med Vitahallsslätten från 2009 fram till idag. För dig som inte är på plats i Furulundsskolans aula finns presentationen att hitta nedan som en PDF-fil, så att du kan följa med när du lyssnar på ljudupptagningen.


Har du frågor som rör politiska ställningstaganden, så hittar du kontaktuppgifter till våra förtroendevalda politiker i byggnadsnämnden och kommunfullmäktige här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Har du frågor som rör planförslagets utformning kan du kontakta stadsarkitektavdelningen, se kontaktuppgifter nedan.

Uppdatering den 8 september: ärendet gällande Vitahallsslätten blev återremitterat och kommer att tas upp igen vid ett senare tillfälle.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut