Sölvesborgs kommun

Delta i utmaningar och berätta var och när du cyklar i ny app

Två vuxna och två barn ute och cyklar.

Delta i Blekinges största cykelutmaning! Foto: Region Blekinge.

Inom kort lanseras en ny cykelapp för Blekinge, 'Växla upp' där du kan delta i de olika tävlingar som finns i appen, eller skapa egna utmaningar för dig och din familj, dina vänner, klasskompisar eller arbetskamrater. Syftet är både att få fler att välja cykeln framför bilen till arbete, studier eller fritidsaktiviteter, och att få veta mer om var och när blekingeborna cyklar, så det underlaget kan användas i planeringen av framtida gång- och cykelvägar.

'Växla upp' lanseras i samband med den Europeiska trafikantveckan, och torsdagen den 17 september klockan 13-17 kan du träffa Regionen på Stortorget i Sölvesborg och höra dem berätta om initiativet.

'Växla upp' pågår fram till våren 2021, och är en del av ett större projekt: 'Kombinerad Mobilitet i Blekinge' som drivs av Region Blekinge och Blekingetrafiken, Energikontor Sydost, Länsstyrelsen Blekinge, Blekinge Tekniska Högskola och NetPort Science Park. Medfinansiärer är Europieska regionala utvecklingsfonden, Energimyndigheten, Tillväxtverket, Region Blekinge, Länsstyrelsen Blekinge och alla Blekinges kommuner.

Senast uppdaterad:

Skriv ut