Sölvesborgs kommun

Friluftslivets år 2021 – April månad

Två seniorer, en kvinna klädd i jul jacka och en man i blå jacka vandrar  sida vid sida ute i skogen intill ett stengärde.

Delta i månadens friluftsfråga och du kan vinna ett stormkök.

År 2021 är det Friluftslivets år! Nu under våren finns det all anledning att ge sig ut i naturen. I Sölvesborg har vi mycket att upptäcka.

Vad kan man göra i april månad?

Besök Västra Torsö naturreservat – tävla och vinn ett stormkök!

Knotiga bara träd i en skog.

Västra Torsö naturreservat.

Västra Torsö är mer än en badstrand. Här kan du vandra i knotig tallskog på fossila sanddyner eller göra fynd på svampjakten, här växer nämligen den ovanliga svampen violgubbe. Leta upp "Månadens friluftsfråga" och skicka in ditt tävlingsbidrag till oss, så kan du vinna ett stormkök!
Länk >> Information om Västra Torsö.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länk >> Information om "Månadens friluftsfråga".

Gå X-rundan – en digital tipsrunda

Ta dig ut på en digital tipsrunda som passar både vuxna och barn. Ladda ner en app, tävla, motionera och få kunskap på köpet. Det finns dessutom fina priser att vinna varje vecka. De finns på flera platser i kommunen.
Länk till >> Information om x-rundan.

Gå på en trädvandring

Snart så blommar de japanska körbärsträden och praktmagnoliorna, då är det en perfekt tid på året att bege sig ut på trädvandring. Med hjälp av vår webbapp i telefonen blir det enkelt!
Länk >> Trädvandring i centrala Sölvesborg.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Knotiga bara träd i en skog.

Gå på en trädrunda i stadskärnan.

Knotiga bara träd i en skog.

Upptäck X-rundorna.

Utmana dig själv och dina vänner i vår nya OCR bana

OCR är en träningsform där du testar din uthållighet, styrka, snabbhet och skicklighet. Du hittar OCR-banan längs med gång- och cykelvägen som går mellan Bokelundsskolan och Svarta Led (Idrottsvägen 1).
Länk >> Information om OCR banan.

Besök Kaninholmen

Visste du att Kaninholmen fått en tillgänglighetsanpassning i form av en spång, flera sittmöjligheter, ramp och vändplats? Spången är belagd på den västra sidan om ön, vilket gör att besökaren får en hänförande panoramautsikt ut över Sölvesborgsviken och staden, med en fantastisk eftermiddags- och kvällssol!
>> Länk till mer information om Kaninholmen.

Se när vitsipporna och blåsipporna blommar

Det är något smått magiskt när marken i skogen färgas vit av alla blommande vitsippor, bege dig ut i något av Sölvesborgs alla vackra naturområden.
Länk >> Information om naturområden.

Dela dina friluftsupplevelser under 2021 och inspirera andra

Fototävling på Instagram – dela dina bästa tips

Har du tips på aktiviteter man kan göra tillsammans med sin friluftskompis? Dela gärna dina bilder, tagga med #mittsolvesborg och #luftenarfri, då inspirerar du fler att komma ut och de är med i vår utlottning om priser.
>>Länk till mer information om fototävling.

Tips på friluftslivsaktiviteter i Sölvesborg

Vill du ha tips på aktiviteter och vackra naturområden att besöka i Sölvesborgs kommun? Vi har samlat våra bästa tips till dig!
>>Länk till Friluftslivets år i Sölvesborg.

Senast uppdaterad:

Skriv ut