Sölvesborgs kommun

I årets upplaga av Bästa Tillväxt, som utses av kreditupplysningsföretaget Syna, toppar Sölvesborgs kommun i Blekinge

Bild

I årets upplaga av Bästa Tillväxt, som utses av kreditupplysningsföretaget Syna, toppar Sölvesborg i Blekinge. På andra och tredje plats återfinns Karlskrona respektive Olofströms kommuner. Bästa Tillväxt, som premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet, är ett av Sveriges mest prestigefulla priser. Det delas sedan 2007 årligen ut av kreditupplysningsföretaget Syna i Malmö

Bästa Tillväxt bygger följaktligen på konkreta fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid.

Utmärkelsen går till den kommun i varje län i Sverige som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar - Karl Stjerna, VD på Syna

Stefan Olofsson, som är näringslivschef sedan 2017, ser det som en stor framgång att kommunen nu ligger i topp i Blekinge.

För att vara en så pass liten stad med bara drygt 17 500 invånare har vi
ett rikt och mångfacetterat näringsliv. Vi har inga stora företag, på gott och ont, men desto fler små och medelstora som är verksamma inom en rad olika branscher - Stefan Olofsson, näringslivschef Sölvesborgs kommun

Framöver ser Stefan Olofsson att näringslivet i Sölvesborg har fortsatt möjlighet att växa och utvecklas, inte minst inom besöksnäringen där kommunen kan erbjuda både hav, skärgård och skog, men också småstadens gemyt, något som efterfrågas av allt fler.

Alla aktiebolag i kommunen som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har bidragit till Sölvesborgs placering. I kommunen finns 47 företag som utmärker sig. , 157.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Syna granskar boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Läs mer >> LÄNK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Syna

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har de erbjudit marknaden expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag tjänsterna för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners.

Senast uppdaterad:

Skriv ut