Sölvesborgs kommun

Just nu söker vi kontaktpersoner

En kvinna med blont hår häller upp mjölk i ett kaffeglad åt en annan person.

Som kontaktperson är du ett stöd åt en annan människa i vardagliga situationer. Det kan handla om att träffas för en fika, gå på bio eller gå en promenad. Foto: Scandinav bildbyrå

Vill du vara en viktigt person i någon annans liv och känner att du har tid och engagemang? Då kan du ansöka om att bli kontaktperson för en person med funktionsnedsättning.

Personer med funktionsnedsättning kan ha svårt att få kontakt med andra människor och blir lätt isolerade. Som kontaktperson blir du en viktig person för ett mer utåtriktat och händelserikt liv.

Du behöver ingen särskild utbildning för att vara kontaktperson. Det viktigaste är att du har ett stort intresse och engagemang för andra människor och att din livssituation är stabil. Du behöver vara minst 18 år. I bland fall kan det vara bra med erfarenhet av vissa funktionsnedsättningar, det beror på vem du ska vara kontaktperson åt.

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara kontaktperson och även göra en ansökan via vår e-tjänst. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Skriv ut