Sölvesborgs kommun

Motionsspår

Två killar och en tjej springer bredvid varandra på slingan. Det är vår och träden har gröna löv och solen lyser genom bladverket. foto: André Julinder

Löpning på slingan vid Svarta Led foto: André Julinder

I Sölvesborgs kommun har vi ett elupplyst motionsspår.

Elljusspåret ligger i centrala Sölvesborg i skogen vid sidan om Svarta Led. Du kommer till det via Blekingevägen som går mot Valje samt vid gång- och cykelvägen som går mellan Bokelundsskolan och Svarta Leds idrottsplats. (Idrottsvägen 1). Elljusspåret är 1450 m långt. Elljusspåret har naturunderlag och träflis. Belysningen är tänd fram till kl. 22.

Gym längs med elljusspåret

På ett ställe längs med elljusspåret finns några enklare träningsredskap som du kan stanna till vid och träna på. Vi kommer att komplettera med några ytterligare redskap under 2021.

En kille som gör sitt ups på ett träningsredskap p trä som står i skogen längsmed elljusspåret i Sölvesborg.

Träning på träningsredskap som finns längs med elljusspåret. Foto: André Julinder

Vad gäller på elljusspåret?

Visa respekt för varandra. Det är inte tillåtet att köra motorfordon eller rida på elljusspåret. Har du sällskapsdjur med dig ska djuret vara kopplat. Glöm inte plocka upp efter ditt sällskapsdjur.

En orange skylt med en bild på en vit cykel. Skylten visar att det är en markerad cykelled.

Cykelled. Foto: André Julinder

 

1500 m cykelled

I området finns även en cykelled. Starten till denna finns vid utegymmet vid Svarta Led. Cykelleden korsar vid några ställen elljusspåret. Var gärna uppmärksam på det. 

 

 

Puls & styrkabana och Xrundan

Längs med elljusspåret finns en pulsstyrkabana. Skyltar med uppmaningar till rörelse. På delar av elljusspåret går även en av kommunens Xrundor, en digital tipsrunda. Mer information om de olika rundorna hittar du genom att klicka här » Öppnas i nytt fönster.

Felanmälan

Om något längs med elljusspåret skulle vara trasigt eller skadat uppskattar vi om du skickar in en felanmälan till oss så att vi kan åtgärda det. Felanmälan gör du här på vår hemsida: solvesborg.se/felanmalan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra