Sölvesborgs kommun

Gifta sig under Sweden Rock Festival

En man trär på vigselringen på kvinnans hand, de står under en blomsterbåge på festivalområdet.

Par som viger sig under Sweden Rock Festival 2022. Foto: Karin Persson.

Går ni i giftastankar och gillar Sweden Rock Festival? Sölvesborgs kommun arrangerar vigslar under festivalen. Vi kan vi hjälpa er att låta er bröllopsdröm slå in. Torsdagen den 8 juni 2023 ger vi 12 par möjligheten att knyta sina band under Sweden Rock Festival.

Ansökan är stängd

Ansökan till våra vigslar 2023 är nu stängd. Välkommen att ansöka när vi öppnar upp för vigslar 2024.

Vi erbjuder 12 st vigselplatser till Sweden Rock Festival 2023. Vigslarna sker inne på festivalområdet, torsdagen den 8 juni mellan klockan 12.00 och fram till ca 17:45.

Vid Sölvesborgs kommuns festivalvagn (inne på festivalområdet nära huvudentrén) har vi en vigselplats med en fin blomsterbåge.

Vi erbjuder:

  • Vigselförrättare.
  • En brudbukett från en av våra lokala blomsterhandlare.
  • Naturligtvis ser vi också till att vigselögonblicket blir förevigat på foto av en professionell fotograf, ViOli Photography. Ni erhåller 1 st foto, möjlighet finns att köpa till fler bilder.
  • Dessutom kommer vi tillsammans med Hälleviks camping bjuda er på två övernattningar i stuga på Hälleviks camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid ett tillfälle då det passar er.
Par klädda i svart läder står tillsammans under blomsterbåge och det blåses ut såpbubblor över paret.

Vigsel vid vår blomsterbåge. Foto: Violiphotography

Vigseln sker inne på festivalområdet

Tänk på att ni och de gäster som ska vara med under själva vigselakten måste ha giltig entrébiljett för att komma in på området.

Hindersprövning och vigselintyg

När vi återkommer till er angående er anmälan så vill vi att ni ska kunna skicka in hindersprövning och vigselintyg till oss senast den 5 maj 2023. Detta ansöker ni om hos Skatteverket och det brukar ta ca 1 vecka innan man får det hemskickat.

Intresseanmälan

Intresseanmälan öppnar måndagen den 6 mars kl. 08.00. Du hittar du anmälan på denna sidan.

OBS! Det går dock att anmäla intresse för en "vanlig" borgerlig vigsel på eller i närheten av festivalområdet under festivalen. Då ingår dock inte fotografering, brudbukett etc.

Vårt "wedding crew"

På plats möts du av personal från Sölvesborgs kommun som tar hand om er. Det finns möjlighet att sitta ned i vår vagn medan ni väntar på er tur.

Människor går förbi en vagn på festivalområdet.

I vår vagn kan ni sitta ned och vänta på er tur.

Historik

Sölvesborgs kommun har under många år haft borgerliga vigslar under Sweden Rock Festival. Dessa var från början på lite olika platser både inne och utanför festivalområdet. 2014 bestämde vi oss för att organisera vigslarna lite mer. Vi gjorde då en vigselplats inne på festivalområdet (ca 50 m från huvudentrén) med en blomsterbåge som markerar vigselplatsen. Första året hade vi tre par som gifte sig. Året efter ökade vi till 5 par. Vi erbjöd då sminkning och hårstyling till brudarna. Eftersom vi märkte att intresset för att gifta sig på festivalen var stort ändrade vi vårt upplägg och tog bort stylingen för att istället kunna erbjuda fler att gifta sig.

Vigslarna äger alltid rum på torsdagen under festivalen. Vigselplatsen är bredvid vår eventvagn inne på området, där våra ambassadörer finns på plats för att marknadsföra Sölvesborg. Extra roligt är det att varje år alltid kommer några par som gift sig under tidigare år och pratar med oss och "firar" sin torsdag även om datumet skiljer sig åt från år till år!

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut