Gifta sig under Sweden Rock Festival

Par som viger sig under Sweden rock Festival 2019. Foto: Karin Persson.

Går ni i giftastankar och gillar Sweden Rock Festival? Då kan vi hjälpa er att låta er bröllopsdröm slå in. Vi ger 12 par möjligheten att knyta sina band under Sweden Rock Festival.

Vigslar 2022 fullbokat

Våra 12 vigselplatser till Sweden Rock Festival 2022 är fullbokade.

Vid Sölvesborgs kommuns festivalvagn (inne på festivalområdet nära huvudentrén) har vi en vigselplats med en fin blomsterbåge. Vigslarna äger rum torsdagen den 9 juni mellan klockan 12.00 och fram till ca 17:45.

Vi erbjuder:

• Vigselförrättare.
  • En brudbukett från en av våra lokala blomsterhandlare.
  • Naturligtvis ser vi också till att vigselögonblicket blir förevigat på foto av en professionell fotograf, ViOli Photography. Ni erhåller 1 st foto, möjlighet finns att köpa till fler bilder.
  • Dessutom kommer vi tillsammans med Hälleviks camping bjuda er på två övernattningar i stuga på Hälleviks camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid ett tillfälle då det passar er.

Vigseln sker inne på festivalområdet

Tänk på att ni och de gäster som ska vara med under själva vigselakten måste ha giltig entrébiljett för att komma in på området.

Hindersprövning och vigselintyg

När vi återkommer till er angående er anmälan så vill vi att ni ska kunna skicka in hindersprövning och vigselintyg till oss senast den 6 maj. Detta ansöker ni om hos Skatteverket och det brukar ta ca 1 vecka innan man får det hemskickat.

Våra 12 ordinarie platser till vigslarna 2022 är fullbokade.

OBS! Det går dock att anmäla intresse för en "vanlig" borgerlig vigsel på eller i närheten av festivalområdet under festivalen. Då ingår dock inte fotografering, brudbukett etc.

Historik

Sölvesborgs kommun har under många år haft borgerliga vigslar under Sweden Rock Festival. Dessa var från början på lite olika platser både inne och utanför festivalområdet. 2014 bestämde vi oss för att organisera vigslarna lite mer. Vi gjorde då en vigselplats inne på festivalområdet (ca 50 m från huvudentrén) med en blomsterbåge som markerar vigselplatsen. Första året hade vi tre par som gifte sig. Året efter ökade vi till 5 par. Vi erbjöd då sminkning och hårstyling till brudarna. Eftersom vi märkte att intresset för att gifta sig på festivalen var stort ändrade vi vårt upplägg och tog bort stylingen för att istället kunna erbjuda fler att gifta sig.

Vigslarna äger alltid rum på torsdagen under festivalen. Vigselplatsen är bredvid vår eventvagn inne på området, där våra ambassadörer finns på plats för att marknadsföra Sölvesborg. Extra roligt är det att varje år alltid kommer några par som gift sig under tidigare år och pratar med oss och "firar" sin torsdag även om datumet skiljer sig åt från år till år!