Sölvesborgs kommun

Musik

En kvinna i hatt spelar ukulele

Uppträde under Killebom foto: Pär Johansson

Du som har ett intresse för musik kan slappna av och känna dig hemma i Sölvesborgs kommun. Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalkommun, fylld med musikupplevelser att ta del av. I juni, juli och augusti avlöser festivalerna varandra. Stora festivaler blandas med små och de flesta musiksmaker blir tillfredsställda.

Sweden Rock

Festivalsommaren inleds med Sweden Rock-festivalen. Alla är glada och mixen av människor är stor. De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet och insupa stämningen är en fantastisk upplevelse. För att ha tillträde till Festivalen behöver du förköpa ett festivalband. Antingen för hela festivaltiden, eller för en dag.

Läs mer om Sweden rock på deras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Killebom

Den första veckan i juli fylls Sölvesborgs centrum av aktiviteter. Då drar den 40-åriga traditionen Killebomfestivalen igång. Killebom är fyra dagars festligheter med tivoli, musik av lokala och nationella artister, karneval och medeltida marknad. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré.

Ljungbackastämman

I slutet av juli hittar du spelmän i buskar och under kastanjeträdet på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp. Här samsas inbokade spelmän tillsammans med spontanuppträde och ljudet av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt.

Fritt spelrum i Spraglehall

Kulturföreningen Fritt Spelrums egen festival är även den i slutet av juli. Ta med picknickkorgen och filten och slå dig ner i stengrytan på den fantastiska spelplatsen Spraglehall i Krokås och njut av musik i alla möjliga tänkbara skepnader under hela dagen.

Detaljerad information hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tradjazzfestivalen

I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta jazzfestivalen. I den vackra fiskemiljön svänger musiker och publiken loss i den många restaurangerna och tälten.

Artister presenteras löpande på föreningens egen sajt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut