Sölvesborgs kommun

Fritidsgårdar

Pärlor, lerfigurer med mera står uppställt i en hylla.

På fritidsgårdarna kan du bland annat pyssla. Foto: Sölvesborgs kommun.

På fritidsgårdarna i Sölvesborg kan du som är ung bland annat hålla på med musik, träna, pyssla, baka, få hjälp med läxor, spela spel, pingis, biljard, fika eller bara vara. Tillsammans skapar vi roliga och trygga mötesplatser där barn och ungdomar kan vara efter skolan och under lov! Personal finns alltid på plats under fritidsgårdarnas öppettider.

Fritidsgårdar i Sölvesborgs kommun

I Sölvesborgs kommun finns två kommunala fritidsgårdar, Skofabriken i centrala Sölvesborg och Fritan i Mjällby. Alla barn och ungdomar från årskurs 4 fram till och med att du gått ut årskurs 3 på gymnasiet är välkomna till fritidsgårdarna. På onsdagar har fritidsgårdarna gruppaktiviteter, just nu har vi en hälso- och träningsgrupp och en äventyrsgrupp. Det är gratis att delta i grupperna – prata med fritidsledarna som finns på plats eller ring oss om du vill veta mer. På skolloven har fritidsgårdarna särskilda lovprogram. Följ oss gärna på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se vad vi hittar på!

I Sölvesborg finns också en fritidsgård som drivs av Ysane-Norje Hembygdsförening i samarbete med Sölvesborgs kommun, Havsgården i Norje. Dit är alla barn och ungdomar i skolåldern välkomna. På Havsgården försöker man att vara utomhus så mycket som möjligt när vädret tillåter. På måndagar är det temadag med aktiviteter för de som vill delta, det kan vara till exempel brännboll, tipspromenad eller något annat.

Fritidsgården Skofabriken

Byggnaden där fritidsgården Skofabriken finns. Foto: Henke Ivansson.

 Öppettider Skofabriken (OBS ej under skollov)

  • Tisdagar klockan 15-21 för mellanstadiet och högstadiet årskurs 4-9
  • Onsdagar klockan 17-20 för gymnasiet årskurs 1-3
  • Torsdagar klockan 15-21 för mellanstadiet och högstadiet årskurs 4-9
  • Fredagar jämna veckor klockan 15-21 för mellanstadiet årskurs 4-6, klockan 15-23 för högstadiet årskurs 7-9, klockan 19-23 för gymnasiet årskurs 1-3

Kontakt

Telefon: 0456-81 62 12

Vägbeskrivning

Skofabriken ligger på Nygatan 27 i centrala Sölvesborg, här hittar du platsen på Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fritan i Mjällby

Fritan i Mjällby. Foto: Sölvesborgs kommun.

Öppettider Fritan (OBS ej under skollov)

  • Tisdagar klockan 15-21 för mellanstadiet och högstadiet årskurs 4-9
  • Torsdagar klockan 15-21 för mellanstadiet och högstadiet årskurs 4-9
  • Fredagar ojämna veckor klockan 15-21 för mellanstadiet årskurs 4-6, klockan 15-23 för högstadiet årskurs 7-9, klockan 19-23 för gymnasiet årskurs 1-3

Kontakt

Telefon: 0456-81 64 24

Vägbeskrivning

Fritan finns på Skolvägen 4 i Mjällby, byggnaden ligger i korsningen mellan Centrumvägen och Kyrkvägen, här hittar du den ungefärliga platsen på Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Havsgården i Norje

Öppettider Havsgården (OBS ej under skollov)

  • Måndagar klockan 15-20, temadag med aktiviteter för de som vill delta
  • Tisdagar klockan 17-20
  • Onsdagar klockan 15-20

Kontakt

Telefon: 0456-514 13

Vägbeskrivning

Havsgården finns på Norjevägen 14, bakom Norjes tingshus, här hittar du den ungefärliga platsen på Google maps. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra