Sölvesborgs kommun

Kombimodellen - studera till lärare med lön

En kvinna undervisar vid tavlan i en skolklass

Foto: Skandinav

Nu kan du som vill bli lärare studera med lön! Sölvesborgs kommun erbjuder en person som vill bli grundskollärare i ämnena matematik, kemi och fysik för årskurs 7-9 att jobba halvtid och samtidigt läsa till lärare på Högskolan Kristianstad. Ansökan är öppen 15 februari - 15 mars.

Kombimodellen för dig som vill bli lärare för årskurs 7-9

Högskolan Kristianstad och kommuner i regionen har tillsammans tagit fram ett utbildnings- och arbetskoncept där vi kan ge dig en unik möjlighet att läsa till lärare med månadslön. Sölvesborgs kommun erbjuder en plats för dig som vill läsa en arbetsintegrerad ämneslärarutbildning, där du arbetar i årskurs 7-9 i någon av våra grundskolor. Vi kallar detta kombimodellen. Låter detta lockande?

Hur du ansöker

Du måste söka och uppfylla kraven både för anställning i Sölvesborgs kommun och studier på Högskolan Kristianstad. Antagning och rekrytering sker under våren 2023. Ansökningsperioden för både tjänst och studier är öppen mellan den 15 februari och 15 mars.

Söka tjänsten: Vi publicerar annonsen under kommunens lediga jobb så håll utkik. Till din ansökan ska du bifoga CV och personligt brev. Kommunens lediga jobb

Söka studier: Sök via Högskolan Kristianstads webbplats. Viktigt att du i anmälan väljer Sölvesborg som önskad arbetsplats.

Vad ingår i erbjudandet?

  • En unik möjlighet att kunna förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan.
  • Du blir en av de första i södra Sverige som tar lärarexamen med den unika kompetens som denna kombination ger.
  • När du är på ditt andra år av studier får du en månadslön på cirka 18 000 kronor som kommer även under lov och ledigheter. Det innebär att du kan finansiera dina lärarstudier. Du kan även ansöka om studiestöd från CSN.
  • Vi ger dig stöd i form av mentorskap av en legitimerad lärare på din arbetsplats.
  • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Utbildningens innehåll och längd

Utbildningen omfattar 270 högskolepoäng och leder till en grundlärarexamen på avancerad nivå. Programmet är femårigt och du studerar sammanlagt tio terminer, varav av några av dessa inkluderar sommarterminer. Studietakten är på 125 procent under första året och på 75 procent från år två. Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 7-9 i ämnena:

  • matematik
  • fysik
  • kemi.

Utöver dessa ämnen studerar du även utbildningsvetenskap och genomför handledd verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Så funkar det första året

Under utbildningens första år studerar du 125 procents studietakt och är helt tjänstledig från din anställning. Du genomför verksam­hetsförlagd utbildning (VFU) och förberedande besök på den skola du kommer att ha din placering.

Så funkar det från andra året

Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Sölvesborgs kommun och får lön under hela studietiden. Anställningen består av 50 procents undervisning fördelat på tre bestämda dagar i veckan och 75 procent studier. Under två veckodagar studerar du på högskolan tillsammans med dina studiekamrater.

Kontakt vid frågor

Utbildningen

Om du har frågor gällande utbildningen ska du kontakta Högskolan Kristianstad.
E-post: info@hkr.se

Lärararbetet eller anställning

Om du har frågor kring lärararbetet eller anställning ska du kontakta oss, uppgifter hittar du nedan.

Kristina Eriksson, samordnare
E-post: kristina.eriksson@solvesborg.se
Telefon: 0456 81 64 38

Per Theorin, verksamhetschef skola och förskola
E-post: per.theorin@solvesborg.se
Telefon: 0456 81 62 25

Senast uppdaterad:

Skriv ut