Sölvesborgs kommun

Gymnasium

Glada studenter.

Du kan välja Furulundsskolan i ditt gymnasieval. Foto: Sölvesborgs kommun

Plugga i Sölvesborgs kommun. På Furulundsskolan kan du läsa högskoleförberedande program, yrkesprogram, en nationell idrottsutbildning för fotboll och en lokal för golf, introduktionsprogram och två nationella program samt individuella program inom ramen för den anpassade gymnasieskolan.

Gymnasie­skolan vänder sig till dig som gått ut grund­skolan och är under 20 år. Det kostar inget att gå i gymnasie­skolan, men du måste ansöka om plats på den utbildning och skola du vill studera vid.

Alla utbildningar på gymnasie­skolan ger dig grundläggande kunskaper för fortsatta studier, ett framtida yrkes­liv och aktivt deltagande i samhälls­livet. Du studerar under tre år och kan välja mellan:

  • Yrkes­program
  • Högskole­förberedande program
  • Introduktions­program
  • Nationella idrotts­utbildningar

Furulundsskolan

Furulundsskolan är en del av Sölvesborgs kommun. Här går cirka 620 elever från sydöstra Sverige

Furulundsskolan är den lilla skolan med det stora hjärtat. Det syns i allt vi gör. Vi är måna om att våra elever ska trivas, må bra och få rätt förutsättningar och stöd för att lyckas med sina studier. Våra engagerade lärare värdesätter elevernas trivsel och ger dem en bra grund att stå på, oavsett om de vill jobba direkt efter studenten eller studera vidare.

Kom direkt till Furulundsskolan

Handlingsplan

Här hittar du skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. , 1.4 MB.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Utbildning och barnomsorg