Student eller arbetssökande

Studenter i ett bibliotek. Foto: Scandinav bildbyrå.

Studenter i ett bibliotek. Foto: Scandinav bildbyrå.

Sölvesborgs kommun är en dynamisk och lyhörd arbetsplats där det finns plats för dina kreativa idéer och där vi prioriterar god stämning och trivsel. Närhet, värme och engagemang är våra värdeord och de genomsyrar det dagliga arbetet och påverkar hur vi bemöter varandra och våra medborgare, företag och besökare.

Vi vill gärna ha kontakt med dig som studerar! Du ger oss ny kunskap och samtidigt får du en inblick i vår verksamhet och vilka olika yrken som finns hos oss. Hur samarbetet kan se ut beror på din utbildningsform och ålder.

Student

Studentmedarbetare

Om du letar efter ett extra arbete vid sidan av universitets- eller högskolestudierna som samtidigt ger dig relevant arbetslivserfarenhet, så kan det finnas möjlighet för oss att ta emot dig genom anställningsformen studentmedarbetare. Du arbetar då 15 timmar per vecka utanför dina heltidsstudier.

Uppsats

Du kan också skriva din uppsats tillsammans med någon av våra verksamheter. Det kan både vara ett examensarbete eller olika projektarbeten.

Praktik

Vissa gymnasieutbildningar och eftergymnasiala utbildningar innehåller perioder med praktik, till exempel Arbetsplatsförlagt lärande, APL eller Lärande i arbete, LIA.

I största möjliga mån försöker vi på Sölvesborgs kommun erbjuda praktikplatser för dig som är studerande på högstadiet, gymnasiet, högskola, yrkeshögskola eller för dig som är arbetssökande.

Vi försöker att tillmötesgå studenters förfrågningar så långt det är möjligt. Kontakta oss via växeln, 0456-816 000, så kopplar vi dig till rätt person.

 

Arbetssökande

När du tagit din examen från universitet eller högskola kan det finnas möjlighet att jobba hos oss som till exempel socionom, lärare, undersköterska, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och olika tekniska yrken.

Se våra lediga jobb här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 mars 2018
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg

Välkommen till Sölvesborgs kommuns nya hemsida! Sidan är fortfarande under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du fortfarande besöka vår gamla hemsida här.