Sölvesborgs kommun

Prova discgolf och låna discar gratis hos medborgarkontoret

Ett gäng vuxna spelar discgolf i skogen.

Discgolfpark i Sölvesborg. Foto: Scarp media.

Discgolf är en rolig sport som passar för många. Dicgolf går ut på att du ska kasta en disc (frisbee) i en korg. Tillsammans med föreningen Pegasus Discgolf har vi anlagt en niohålsbana vid idrottsplatsen Svarta Led. Nu ger vi dig möjligheten att prova på sporten genom att erbjuda gratis utlåning av discar.

Gratis utlåning av discar

Hos medborgarkontoret erbjuder vi gratis utlåning av discar. Du får låna ett tre-pack discar under en vecka. Vi har ett begränsat antal discar så det är först till kvar som gäller. Om discarna skulle vara utlånade kan du sätta upp dig i kö.

För att boka discar kan du antingen besöka medborgarkontoret i Stadshuset eller ringa eller mejla.

Medborgarkontoret
E-post: mbk@solvesborg.se
Telefon: 0456-81 61 81

Här hittar du discgolfparken

Discgolfparken ligger i området runt elljusspåret vid Svarta Led. För att komma till banan kan du parkera vid Sölvesborgs idrottshall (Idrottsvägen 1). Här följer du sedan gång- och cykelvägen som går mellan Bokelundsskolan och idrottsplatsen Svarta Led. När du kommer fram till utegymmet går du till vänster och följer gång- och cykelvägen ner för en liten backe och svänger in till höger. Man följer sedan stigen så kommer man till första utkastplatsen.

Banan ägs av Sölvesborgs kommun, men sköts av Pegasus Discgolfklubb.

Mer information om sporten och banan

Senast uppdaterad:

Skriv ut