Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs kommun uppmärksammar FN:s internationella dag mot mäns våld mot kvinnor

Sölvesborgsbron och miljön runtomkring i orange skimmer

Sölvesborgs kommun uppmärksammar FN:s internationella dag mot mäns våld mot kvinnor

25 november uppmärksammar Sölvesborgs kommun FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor, även kallad Orange Day. Det gör vi med en manifestation vid brofästet och genom att lysa upp bron i orange.

Den internationella dagen mot våld mot kvinnor inträffar den 25 november varje år och etablerades av Förenta Nationer, FN, år 1999, som en påminnelse om Deklarationen om avskaffande av våld mot kvinnor.

Det är många som drabbas och utsätts för våld. Under sin livstid utsätts var tionde kvinna för allvarlig allvarligt fysiskt våld och var femte kvinna för upprepat psykiskt våld av sin partner. I nio av tio misshandelsfall är det en man som slår.

Välkommen att delta i manifestation

För att uppmärksamma kampen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor kommer Sölvesborgs kommun tillsammans med bland annat kvinnojouren, företagarna och politiker att hålla en manifestation vid brofästet 25 november klockan 16.00. En motion från Vänsterpartiet ligger till grund för manifestationen och kommer att vara en av de närvarande aktörerna. Manifestationen kommer att avslutas med ett fackeltåg.

Sölvesborgsbron lyser upp i orange

Kampanjen Orange Day är en del av internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Kampanjen startade år 2008. Det är en dag då människor världen över engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet. Det sker exempelvis genom att lysa upp kända byggnader i orange eller genom att ha på sig kläder i orange. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. På lördag 25 november från klockan 16 och resten av kvällen lyser vi upp sölvesborgsbron i orange.

Stöd och hjälp att få i Sölvesborg

En våldsam relation kan vara svår att ta sig ur. Hjälp finns för dig, oavsett sexuell läggning, som är våldsutsatt och hotad eller som själv använder våld. Hos oss kan du få rådgivning, men även praktiskt stöd och skydd i en akut situation.

Här hittar du mer information om hur vi på kommunen kan hjälpa och stötta dig som är i en våldsam relation

Här kommer du till kvinnojouren Emblas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut