Evenemang

Barn och vuxna som gör stora såpbubblor utomhus en solig vårdag

Killebom inleds traditionsenligt första onsdagen i juli månad.

Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalkommun, festivalerna avlöser varandra, stort blandas med smått och de flesta musiksmaker tillfredsställs. Men det goda livet fortsätter när jazztonerna försvinner bort i augustinatten. Sölvesborg har mycket att erbjuda under årets alla tider!

Konstexplosion (OBS! INSTÄLLT)

9-13 april 2020, Sölvesborg
Sölvesborg blommar med konst under påskhelgen, från skärtorsdag till annandag påsk.

Barnfestivalen (OBS! INSTÄLLT)

15-16 maj 2020, Hällevik
Barnfestivalen riktar sig främst till barn i åldrarna 6-12 år, inträde och alla aktiviteter är gratis! Upplevelser och aktiviteter erbjuds såsom idrott, drama, cirkus, musik, skapande och lärande, friluftsliv, matlagning, byggnation med mera. Ta gärna med egen matkorg och njut i vår härliga natur!

Sweden Rock Festival (OBS! INSTÄLLT)

3-6 juni 2020, Norje
Festivalsommaren inleds med Sweden Rock Festival. En skönare och vänligare festival är svårt att hitta någon annanstans. Alla är glada, stämningen är avslappnad och mixen av människor är stor. De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet, insupa stämningen och studera ”vanliga” mammor, pappor och ”kostymnissar” som plötsligt förvandlats till tvättäkta hårdrockare med svarta kläder och nitbälten, är en fantastisk upplevelse. Sweden Rock Festival 2020 är inställd och flyttas fram till 9-12 juni 2021. Klicka på Sweden Rock festivallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

Killebom (OBS! INSTÄLLT)

1-4 juli 2020, Sölvesborg
Första veckan i juli fylls Sölvesborgs centrum av aktiviteter, för då drar den över 40-åriga traditionen Killebomfestivalen igång. Det blir fyra dagars festligheter med musik, tivoli, marknad, lokala och kända artister. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré. Killebomfestivalen 2020 är inställd och flyttas fram till 7-10 juli 2021. Läs mer på Killebomfestivalensöppnas i nytt fönster webbsida.

Ljungabacksstämman (OBS! INSTÄLLT)

19 juli 2020, Ebbalycke
I slutet av juli hittar man spelemän både i buskar, under kastanjeträdet och på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp. Här samsas inbokade spelemän tillsammans med spontanuppträde och det ljuder av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt. Ljungbackastämman är ett nytt tillskott i vår festivalsommar.

Visfestivalen Fritt Spelrum (OBS! INSTÄLLT. Dock kommer vissa artister att sända via Musik i Blekinges Scenkanalen på YouTube. Läs mer på festivalens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)

25 juli 2020, Spraglehall
Visfestivalen kan avnjutas i det vackra stenbrottet i naturreservatet Spraglehall. Evenemanget blir allt populärare för varje år och här blandas kända artister med nya stjärnskott. Festivalen arrangeras av Kulturföreningen Fritt Spelrum.

Hällevik Tradjazzfestival (OBS! INSTÄLLT)

6-9 augusti 2020, Hällevik
I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta Tradjazzfestivalen. I den vackra fiskelägemiljön svänger musiker och publiken loss i de många restaurangerna och tälten. För mer information, Hällevik TradJazzfestivallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filmen är producerad av Ragtime Media i samarbete med föreningen Jazz i Hällevik, Musik i Blekinge, Sölvesborgs kommun och Sölvesborg-Mjällby Sparbank. © Ragtime Kommunikation & Media AB 2020

Trädgårdsdagarna

15-16 augusti 2020, Sölvesborg
I tio år har Trädgårdsdagen arrangerats i Sölvesborgs slottslängor. Men i år ställer vi om och flyttar ut – och förlänger evenemanget till två dagar. Trädgårdsdagarna tar dig på en safari bland blommor, vin och bin, inom Sölvesborg och 3 mils radie! Besök öppna trädgårdar, lokala odlare, gårdsbutiker, konstnärer och hantverkare, caféer och mycket mer.

Höstmarknad (OBS! INSTÄLLT)

3 oktober 2020, Sölvesborg
Välkomna på höstmarknad i Sölvesborgs stadskärna. Höstmarknaden i Sölvesborg har en lång och anrik historia, går av stapeln den första lördagen i oktober. Under dagen fylls Sölvesborgs stadskärna av knallar som säljer godis, lädervaror, pälstofflor, får- och renskinn, hantverk, kläder, bröd, honung, senap, charkvaror m.m.

Kulturkalas

vecka 44, 2020, Sölvesborg
Under en veckas tid blomstrar stadens kulturliv med teater, konst, musik, föreläsningar, spökvandringar och mycket annat.

Julmarknad (OBS! INSTÄLLT)

27-29 november 2020, Sölvesborg
Upplev en hantverksmarknad med den genuina känslan! Möt våra duktiga och entusiastiska hantverkare som finns på plats under hela julmarknaden! Traditionsenligt erbjuder vi våffelservering i längorna, tomteverkstad och mycket annat.

Senast uppdaterad: 21 september 2020

Skriv ut
Uppleva och göra