Sölvesborgs kommun

Slottslängorna – En samlingsutställning

Förändring i evenemanget: Ingen

28 mar - 1 apr
Slottslängorna
Bild

Bildkollage av utställande verk i Slottslängorna.

Välkommen till en samlingsutställning i Sölvesborgs slottslängor! Här visas måleri, fotografi och vintagemode. Det bjuds också på föreläsningar och kreativa workshops för hela familjen. Är du fikasugen så finns Brinkagården på plats och säljer hembakat och kaffe!

Slottslängorna

Slottsallén 5, 294 31 Sölvesborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torsdag 28 mars kl. 17-20 – Vernissage!
Fredag 29 mars kl. 11-15
Lördag 30 mars kl. 11-15
Söndag 31 mars kl. 11-15
Måndag 1 april kl. 11-15

Utställare

Inne i Slottslängorna ställer följande konstnärer ut: Kim Andersson, Lottas vintage, Cecilia Andersen, Ann-Sofie Hjertkvist, Isabella Hallberg, Lotta Pernebjer och Malin Nordgren Hansson – Handgjorda historier om kärlek, Robin Englesson, Rebecka Berntsson, Hanna Fryklund, Julia Berntsson, Alexander Nilsson. I Glashyttan hittar du konst av Gerd Hector, Alexandra Melander, Monica Yasmin Lindqvist och Anna Sandgren. » Läs mer om konstnärerna.

Malin Nordgren Hansson

Malin Nordgren Hansson

Föreläsning:
Malin Nordgren Hansson
– Hej kreativitet

Fredag 29 mars kl. 13-14
Secondhand, fotografier och design. Idéer, mod och möten. Malin Nordgren Hansson berättar om det bästa och det svåraste med sin kreativitet och om nyanserna där emellan.
Instagram: @hejingeborg Hemsida: hejingeborg.se Länk till annan webbplats."

Till vänster: Lotta Dahlin

Föreläsning: Lotta Dahlin
– "Lottas vintagevärld"

Lördag 30 mars kl. 13-14
Följ med på en odyssé genom Lottas vintagevärld - en personlig samling av gamla flärdfulla hattar, extravaganta kläder, antika skyltdockor och glittriga smycken. Lotta berättar om sin resa från idé till den verksamhet hon har idag och besökaren får följa med på en tidsresa genom 1900-talets decennier.

Sölvesborgs slott

Sölvesborgs slott

Med Påhlssons på slottet!

I påsk håller Med Påhlssons öppet på Sölvesborgs slott för dig som vill njuta av en bit mat och dryck.
Välkommen in för att ta en paus i konstrundan!
Öppettider:
Fredag 29 mars kl. 11-15
Lördag 30 mars kl. 11-15
Söndag 31 mars kl. 11-15
Måndag 1 april kl. 11-15

Drop-in workshops- Vårpyssel

Slå er ner och låt fantasin och kreativiteten flöda runt pysselbordet i Slottslängorna. Lisa och Nathalie har dukat upp med färgglatt material och ger er tips och inspiration. Att pyssla är gratis och ingen anmälan behövs.

Fredag 29 mars kl. 12-14
Lördag 30 mars kl. 12-14

Utställare Slottslängorna

 • Kim Andersson
  Kim är konsthantverkare och tatuerare med egen studio på Lilla Skolgatan i Sölvesborg. Men han är även även bilbyggare med inriktning på det amerikanska 1920-1930-talet. Kim visar upp några av sina favoritmålningar och tar även med sig en av sina fina bilar.
 • Lottas vintage
  Vintageromantikern Lotta ställer ut en exklusiv och noga utvald samling av klänningar, smycken, antika skyltdockor, hattar med mera från olika epoker, där varje plagg och föremål bär på en unik historia.
 • Cecilia Andersen
  Konstnär med fotografi som bas för sin konst. Gillar att arbeta med ovanliga material och metoder för att kunna skapa något unikt och personligt.
 • Ann-Sofie Hjertkvist
  Längtan efter att börja måla förde henne till Österlen för en målarkurs, där fångade hon en dröm som hon inte släppt taget om. Ann-Sofie skapar tavlor som du blir glad av, med mycket känsla och dynamik.
 • Isabella Hallberg
  Välkommen till Isabellas målade värld, oftast inspirerad av naturen, ”Sagolikt, spirande och sammetslent”. Konstverken kan köpas i original men finns även att förbeställa som fine art prints.
 • Lotta Pernebjer och Malin Nordgren Hansson – Handgjorda historier om kärlek
  Utställning av kläder att bära vid bröllop och fest. Kläderna är skapade av återbrukade textilier.
  Sömnad & design: Lotta Pernebjer och Malin Nordgren Hansson. Instagram » @barbro.redesign Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Robin Englesson
  Ett intresse för skor kan snabbt förvandlades till en ganska dyr hobby, det vet Robin. Nu visar han upp delar ur sin samling av sneakers, skor som man inte hittar i allas skoställ där hemma.
 • Rebecka Berntsson
  Från exklusiva korsetter i fina sidentyger till vackra papperspärlor i återbrukat papper, och mycket däremellan. Textilnörden Rebecka brinner för att återbruka material och ställer ut
 • Hanna Fryklund
  Fotokonst. 19 åriga Hannas intresse för fotografi och digital fotoredigering har bara precis börjat att blomstra, drömmen om att ta karriären till nästa nivå är stark.
 • Julia Berntsson
  Från konst och design linjen på gymnasiet tog sig Julia som praktikant till Europaparlamentet där hon fick arbeta med kommunikation och design. Den nu 20-åriga Julia målar i akrylfärg, oftast i starka färger och former.
 • Alexander Nilsson
  Sölvesborgskonstnären Alexander, född 1979, målar främst abstrakta verk i blandteknik av olja och akryl. Men han uttrycker sig även i andra konstformer som träskulptering, keramik och silversmide. Alexanders verk säljs både nationellt och internationellt och har samlare över hela världen.

Utställare Glashyttan, Slottslängorna

Inne i Glashyttan som du hittar till vänster sida om huvudentrén till Slottslängorna, finner du även en utställning av följande konstnärer:

 • Gerd Hector
 • Alexandra Melander
 • Monica Yasmin Lindqvist
 • Anna Sandgren

» Läs mer

Konstexplosion

» Se hela programmet

Mer information
Datum: 28 mars 2024 - 1 april 2024
Tid: 00:00 - 00:00
Ort: Slottslängorna
Pris: Gratis

Senast uppdaterad:

Skriv ut