Kombimodellen - studera till lärare med lön

En kvinna undervisar vid tavlan i en skolklass

Foto: Skandinav

Nu kan du som vill bli lärare studera med lön! Sölvesborgs kommun erbjuder två personer chansen att jobba halvtid och samtidigt läsa till lärare på Högskolan Kristianstad i en ny form av lärarutbildning. Ansökan kan göras 15 mars till 15 april.

Kombimodellen

Högskolan Kristianstad och kommuner i regionen har tillsammans tagit fram ett utbildnings- och arbetskoncept där vi kan ge dig en unik möjlighet att läsa till lärare med månadslön. Sölvesborgs kommun erbjuder två platser för dig som vill läsa en arbetsintegrerad lärarutbildning, där du arbetar i en klass i årskurs 4-6 i någon av våra grundskolor. Vi kallar detta kombimodellen. Låter detta lockande?

Så funkar det

Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Sölvesborgs kommun och får lön under hela studietiden. Anställningen består av 50 procent undervisning fördelat på tre bestämda dagar i veckan. Under två veckodagar studerar du på högskolan tillsammans med dina studiekamrater. Under din studietid är du knuten till Sölvesborgs Kommun och anställningsavtal skrivs varje år, under förutsättning att du klarar dina studier vid högskolan Kristianstad. Lönen kommer att ligga kring 18 000 kronor per månad före skatt och du kan även ansöka om studiestöd från CSN.

Detta är vårt erbjudande

  • Du kan finansiera dina lärarstudier.
  • Du får månadslön under hela året, även under lov och ledigheter.
  • Du blir en av de första i södra Sverige som tar lärarexamen med den unika kompetens som denna kombination ger.
  • Vi ger dig stöd i form av mentorskap av legitimerad lärare på din arbetsplats.
  • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.
  • En unik möjlighet att kunna förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan.
  • Du kan ansöka om studiestöd från CSN.

Utbildningens innehåll

Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng och leder till en grundlärarexamen på avancerad nivå. Studietakten är på 75 procent och studierna pågår sammanlagt 10 terminer. Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 4–6 och i ämnena svenska, engelska, matematik samt biologi, fysik, kemi och teknik. Utöver dessa ämnen studerar du utbildningsvetenskap och genomför handledd verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Så här ansöker du!

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Sölvesborgs kommun och studier på högskolan Kristianstad. Antagningen och rekryteringen sker under våren 2019.

Mellan den 15 mars och 15 april kan du söka tjänsten hos oss och söka till utbildningen. Tänk på att du alltså ska ansöka till både oss på kommunen, och till högskolan.

  • Arbetet söker du via sidan "Offentliga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Platsbankenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster". Bifoga CV och personligt brev och vi kommer att uppdatera här vad som mer kan behövas till din jobbansökan.
  • Utbildningen söker du via Högskolan Kristianstad hemsida. På högskolans hemsida väljer du den anmälan som är Sölvesborg, om det är här du önskar arbeta. Läs mer på Högskolan Kristianstads hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Du är välkommen att höra av dig om du har frågor.

Frågor om lärararbetet

Åsa Melkersson, Verksamhetschef grundskola, asa.melkersson@solvesborg.se
Kristina Eriksson, Samordnare, kristina.eriksson@solvesborg.se

Frågor om utbildningen

Högskolan Kristianstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs informationsfoldern

Läs gärna informationsfoldern
Ny Lärarutbildning hösten 2019 Arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning inriktning grundskolans åk 4–6

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 mars 2019
Utbildning och barnomsorg