Sölvesborgs kommun

Fakta om näringslivet

Sölvesborgs kommun har drygt 17 500 invånare och cirka 1 700 privata företag.

Näringslivet i Sölvesborg

Sölvesborgs kommun har en stark och målmedveten ambition att stödja såväl det befintliga näringslivet som att stimulera till nyföretagande och nya etableringar. Som företagare är det viktigt och betydelsefullt att ha en väl fungerande dialog med kommunens tjänstemän. I nära samverkan med näringslivet finns därför näringslivskontoret.

Här kan du ta del av Sölvesborg kommuns näringslivsplan , 1.3 MB.

Hög service och tillgänglighet

Till näringslivskontoret kan du som etablerad eller blivande företagare vända dig med frågor som rör näringslivet och företagandet i kommunen.

Vi hjälper bland annat till med:

  • Etablering
  • Nyföretagande
  • Företagsmark och lokaler
  • Finansieringsmöjligheter och företagsstöd
  • EU-frågor
  • Lokala nätverk och företagsföreningar

Näringslivsprojekt

Näringslivskontoret driver även olika projekt som ska främja näringslivet. Bland annat arrangeras företagsträffar och seminarier. Syftet med projekten är att bidra till samverkan mellan olika företag och branscher samt fungera som koordinator mellan företag/näringslivet och kommunen.

Digitala och fysiska mötesplatser

Det är oerhört viktigt att det finns en kommunikation mellan näringsliv, tjänstemän och politiker i kommunen. Därför försöker vi finnas nära er företagare på flera olika arenor. Förhoppningen är att något tillfälle gör det lättare för dig som företagare att samspråka med oss.

Följande dialogskapande mötesplatser finns tillgängliga just nu

» Sölvesborgs Näringslivskontor på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

» Sölvesborgs Näringslivskontor på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagsbesök

Näringslivskontoret gör företagsbesök varje vecka men gång i månaden besöker kommunstyrelsens näringslivsutskott, som består av kommunstyrelsens ordförande, näringslivsutvecklare och näringslivschefen, ett företag i kommunen för att skapa dialog. Detta är en chans för dig som företagare att träffa kommunens ledande politiker och tjänstemän och få en fördjupad kontakt.

Vill ni att vi besöker ert företag kan ni kontakta näringslivschef, Stefan Olofsson.

Näringslivsluncher

Denna populära klassiker har funnits i många år och kommer troligtvis att finnas i många år till. Sista måndagen i varje månad. Ni anmäler er genom våra utskick. Prenumerar ni inte redan på våra utskick så kan ni anmäla er HÄR.

Näringslivsdagen

Varje år arrangerar vi en näringslivsdag i maj månad. Där bjuder vi in alla våra 1 700 företag till utvecklande föreläsningar under några timmar med många möjligheter att mingla och nätverka.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Näringsliv och arbete