Sölvesborgs kommun

OCR-banan

Kille i gul tröja som springer upp för ett av hindren i OCR-banan Foto: André Julinder

Kille som tar sig upp för ett av hindren i OCR-banan Foto: André Julinder

OCR är en av de sporter som under senare tid vuxit snabbt i Sverige. Detta mycket tack vare att det arrangeras många lopp som innehåller löpning och hinder.

Vad är OCR?

OCR är förkortning för Obstacle Course Racing som kan översättas till hinderbanelöpning. En träningsform där du testar din uthållighet, styrka, snabbhet och skicklighet.

En kille svingar sig fram i ringar i en ställning.

OCR-bana, Svarta Led

Hitta hit

Du hittar OCR-banan längs med gång- och cykelvägen som går mellan Bokelundsskolan och Svarta Leds idrottsplats.
» Idrottsvägen 1 (karta öppnas i Google maps) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det finns åtta hinder i banan och de innehåller utmaningar som armgång, balans, klättring och att förflytta sig över och under. Det ger utmaningar för den som är nybörjare men även för den som hållit på med OCR länge. Ett av hindren är anpassat så att det ska kunna användas om man sitter i rullstol. Man kan med fördel kombinera banan med ett löparvarv längs med vårt elbelysta löparspår (1450 m) som ligger i skogen intill Svarta Led. Man kan även springa på de asfalterade gång- och cykelvägar som finns runt Svarta Ledsområdet.

OCR-banan är framtagen tillsammans med Cross Rig och monterad av FASAB.

I filmklippet ovan kan du se när Lisa och Daniel tar sig igenom en del av hindren på OCR-banan. Varmt välkommen att prova du också.

Felanmälan

Om något redskap skulle vara trasigt eller skadat uppskattar vi om du skickar in en felanmälan till oss så att vi kan åtgärda det.
» Gör en felanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut