Sölvesborgs kommun

Arbete för ungdomar

Kille sitter vid en dator.

Nu är det dags att söka feriearbete.

Vi erbjuder ungdomar i åldern 17-18 år som är folkbokförda i Sölvesborgs kommun feriearbete under sommaren. Feriearbete är en typ av sommarjobb där du får chans att prova på ett yrke, men inte ersätter ordinarie personal. Du får handledning och en lön för ditt arbete, och kan arbeta i kommunal verksamhet eller i en föreningsverksamhet.

Ansökningsperiod avslutad

Ansökningsperioden för feriearbete 2023 är avslutad. Ansökningsperioden var öppen under perioden 13 februari – 12 mars 2023.

Feriearbete sommaren 2023

Feriearbete kan 2023 sökas av alla ungdomar som är födda 2005 och 2006 och folkbokförda i Sölvesborgs kommun.

Prova på ett yrke under tre sommarveckor

Som feriearbetare får du chansen och möjligheten att prova på ett yrke som du är nyfiken på. Sölvesborgs kommun erbjuder många möjligheter att få prova på ett arbete som du är nyfiken på. Inom en kommun finns det många verksamheter, och här finns förskola och skola, Stöd Service Boende (funktionshinderomsorg) samt äldreomsorg – verksamheter där vi värna om barn, ungdomar och äldre.

Vi har praktiska verksamheter – såsom vaktmästeri och grönskötsel, kulturell verksamhet inom bibliotek, konsthall och museum. En kommun rymmer också verksamheter som städ- och måltidsservice. Föreningslivet i Sölvesborg är stort och erbjuder bland mycket annat verksamheter inom idrott, hälsa, kultur, historia och besöksnäring.

Vilka platser som erbjuds kan skifta från år till år, men vi försöker alltid nå ett brett utbud som kan visa på den mångsidigheten som finns i vår kommun. Både i kommunala verksamheter och i föreningslivet.

Vårt mål är att matcha dina önskemål med rätt arbetsplats i möjligaste mån. Feriearbetet på sommaren ger dig en inblick i hur det är att arbeta inom olika kommunala verksamhetsområden eller i en förening i Sölvesborg. Du ersätter ingen annan personal och du får handledning i de arbetsuppgifterna du ska utföra.

Du får både erfarenhet och kontakter som du sedan kan utnyttja i ditt framtida arbetssökande.

Vad krävs för att jag ska kunna söka?

Du ska vara född 2005 eller 2006 och vara folkbokförd i Sölvesborgs kommun.

När börjar feriearbetet?

Feriearbetena är uppdelade i tre perioder. Välj den/de perioder som passar dig allra bäst. Du bör kunna arbeta en hel period. Du får arbeta en period/sommar. Planerar du ledighet/semester så tänk på att önska en eller flera perioder när du kan tacka JA till en full period.

  • Period 1 – 12/6-3/7 (vecka 24-26)
  • Period 2 – 3/7-21/7 (vecka 27-29)
  • Period 3 – 24/7-11/8 (vecka 30-32)

Hur många timmar arbetar jag?

Under sommaren 2023 kommer arbetstiden att vara antingen 8h/dag, måndag till fredag. När du börjar på morgonen och slutar på eftermiddagen samt har lunchrast bestäms tillsammans med din handledare på arbetsplatsen.

Vad tjänar jag?

Alla feriearbetare tjänar 72:-/timme inklusive semesterersättning.

När får jag besked om ferieplats och period?

I mitten av april kommer du att få besked om du har fått något feriearbete. Detta kommer till ”Mina sidor” på Feriebas, där du ansökt. Det är viktigt att du anger en e-postadress som är aktiv och att du skriver ner ditt lösenord, så du enkelt kan se om du fått ett erbjudande. Du behöver tacka JA eller NEJ till din erbjudna plats så snart som möjligt. Om du tackar NEJ till ditt erbjudande kommer vi att erbjuda platsen till annan sökande.

Vi kommer att skicka ett SMS till det mobilnummer du har angett i ansökan när du har ett erbjudande om feriearbete att ta del av.

Erbjudande kommer att skickas ut efter hand som matchningen blir klar. Det betyder att du kan få ett erbjudande före din kompis eller att dina kompisar får erbjudande före dig. Kom ihåg att du som är född 2006 kommer att prioriteras ett feriearbete i år, därefter du som är född 2005 och inte fått ett erbjudande om feriearbete tidigare.

Lycka till!

När är sista dagen för att skicka in min ansökan?

Vi behöver få in din ansökan senast 12/3. Ansökan håller öppet 13/2 – 12/3.

Hur ansöker jag?

Ansökan är öppen från och med den 12 februari. Och du kommer att kunna ansöka via en länk här på Sölvesborgs kommuns hemsida. Länken öppnas och aktiveras 12/2. Du kommer att få ange dina personuppgifter och skapar dina egna personliga sidor ”Mina sidor”. Här kommer du att kunna göra alla val som vi behöver för att din ansökan ska bli komplett.

Vilka kontaktar jag om jag har fler frågor?

Samordnare feriearbete/Arbetsmarknadsenheten
Mervi Tillaeus-Andersson
0456-816713 
mervi.tillaeus-andersson@solvesborg.se

Annica Krook Karlsson
0456-816174

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut