Sölvesborgs kommun

Evenemang

Illustration i starka färger.

Sölvesborgs kulturkalas pågår den 30 oktober - 6 november.

Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalkommun, festivalerna avlöser varandra, stort blandas med smått och de flesta musiksmaker tillfredsställs. Men det goda livet fortsätter när jazztonerna försvinner bort i augustinatten. Sölvesborg har mycket att erbjuda under årets alla tider!

Evenemangskalender

Konst, lek och öppna sinnen

1-9 april 2021, Sölvesborg
Konstutställningar, konstiga promenader och stadsvandring med fokus på offentlig konst och arkitektur. Roblox – ett virtuellt universum, påskiga krukor och fidget toys, utställningar samt öppen ateljé och trädgård. Vad vill du göra i påsk? Vi har programmet för dig!

Barnfestivalen (OBS! INSTÄLLT)

2021, Hällevik
Barnfestivalen riktar sig främst till barn i åldrarna 6-12 år, inträde och alla aktiviteter är gratis! Upplevelser och aktiviteter erbjuds såsom idrott, drama, cirkus, musik, skapande och lärande, friluftsliv, matlagning, byggnation med mera. Ta gärna med egen matkorg och njut i vår härliga natur!

Sweden Rock Festival

8 – 11 juni 2022, Norje
Festivalsommaren inleds med Sweden Rock Festival. En skönare och vänligare festival är svårt att hitta någon annanstans. Alla är glada, stämningen är avslappnad och mixen av människor är stor. De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet, insupa stämningen och studera ”vanliga” mammor, pappor och ”kostymnissar” som plötsligt förvandlats till tvättäkta hårdrockare med svarta kläder och nitbälten, är en fantastisk upplevelse.
>> Länk till mer information om Sweden Rock festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Killebom

6-9 juli 2022, Sölvesborg
Första veckan i juli fylls Sölvesborgs centrum av aktiviteter, för då drar den över 40-åriga traditionen Killebomfestivalen igång. Det blir fyra dagars festligheter med musik, tivoli, marknad, lokala och kända artister. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré. . >> Länk till mer information om Killebomfestivalen Öppnas i nytt fönster.

Ljungabacksstämman (OBS! INSTÄLLT)

2021, Ebbalycke
I slutet av juli hittar man spelemän både i buskar, under kastanjeträdet och på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp. Här samsas inbokade spelemän tillsammans med spontanuppträde och det ljuder av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt. Ljungbackastämman är ett nytt tillskott i vår festivalsommar.

Visfestivalen Fritt Spelrum

2021, Spraglehall
Visfestivalen kan avnjutas i det vackra stenbrottet i naturreservatet Spraglehall. Evenemanget blir allt populärare för varje år och här blandas kända artister med nya stjärnskott. Festivalen arrangeras av Kulturföreningen Fritt Spelrum.

Hällevik Tradjazzfestival (OBS! INSTÄLLT)

Augusti 2021, Hällevik
I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta Tradjazzfestivalen. I den vackra fiskelägemiljön svänger musiker och publiken loss i de många restaurangerna och tälten. För mer information, Hällevik TradJazzfestival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Filmen är producerad av Ragtime Media i samarbete med föreningen Jazz i Hällevik, Musik i Blekinge, Sölvesborgs kommun och Sölvesborg-Mjällby Sparbank. © Ragtime Kommunikation & Media AB 2020

Trädgårdsdagarna

21 - 22 augusti 2021, Sölvesborg
I många år har Trädgårdsdagen arrangerats i Sölvesborgs slottslängor. Men i år ställer vi om och flyttar ut – och förlänger evenemanget till två dagar. Besök öppna trädgårdar, lokala odlare, gårdsbutiker, konstnärer och hantverkare, caféer och mycket mer.

Blekinge gårdsbutiksrunda

11-12 september 2021, Sölvesborg/Blekinge
Besök Blekinges härliga gårdsbutiker under en helg! I Sölvesborg har vi fem stycken medverkande utflyktsmål: Sölvekulle handelsträdgård, Gummagårdens Gårdsbutik, Örlycke Gårdsbutik, Möllekulla länsmansgård och Frida på Staxgård.
Länk till mer information >> Medverkande gårdsbutiker och utflyktsmål.

Höstmarknad (OBS! INSTÄLLT)

2 oktober 2021, Sölvesborg
Höstmarknaden i Sölvesborg har en lång och anrik historia, marknaden går av stapeln den första lördagen i oktober. Under dagen fylls Sölvesborgs stadskärna av knallar som säljer godis, lädervaror, pälstofflor, får- och renskinn, hantverk, kläder, bröd, honung, senap, charkvaror med mera.

Kulturkalas

30 oktober - 6 november, 2021, Sölvesborg
Nu väcks kulturen till liv igen! Under åtta dagar från den 30 oktober till 6 november erbjuds en buffé av kulturaktiviteter i Sölvesborg för både barn och vuxna. Länk till mer information >> Kulturkalas 2021.

Julmarknad

26 - 28 november 2021, Sölvesborg
Upplev en hantverksmarknad med den genuina känslan! Möt våra duktiga och entusiastiska hantverkare som finns på plats under hela julmarknaden! Traditionsenligt erbjuder vi våffelservering i längorna, tomteverkstad och mycket annat.
Länk >> Mer information om julmarknaden.

Senast uppdaterad:

Skriv ut