Sölvesborgs kommun

Familj, barn och ungdom

Ett hjärta hänger i entrén.

Bild från Familjehusets lokaler.

Familjer kan se olika ut och kan ibland behöva särskilt stöd för att få vardagen att fungera. På Sölvesborgs kommun finns individ- och familjeomsorgen (IFO) som arbetar med frågor som försörjningstöd/ekonomiskt bistånd, familjerättsfrågor samt barn- och vuxenutredningar. IFO finns till för dig och dina behov, för att din familj ska kunna må bra.

Barn och familjegruppen inom IFO arbetar med förebyggande insatser bland barn och ungdomar. Vi kan erbjuda insatser i form av stödsamtal, familjebehandling, kontaktperson, kontaktfamilj med mera. Vid behov kan bistånd till vård och behandling utanför hemmet bli aktuellt i form av familjehem eller behandlingshem.

Mottagningsgruppen
Mottagningsgruppen tar emot anmälningar och ansökningar inom socialtjänsten och gör förhandsbedömningar. Kontakta dem gällande anmälningar och ansökningar till socialtjänsten.

Du når oss på följande telefontider:
Måndag, onsdag och fredag mellan kl. 10:00-12:00
Tisdag och torsdag mellan kl. 13:00-14:30

Telefonnummer 0456-81 63 28.

Vill du göra en orosanmälan?
» E-tjänst för orosanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid akuta situationer efter kontorstid (08:00-16:30) kommer du i kontakt med Sociala beredskapen genom att ringa 112 och begär att få prata med Sociala beredskapen i Sölvesborg.

Läs mer

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd