Sölvesborgs kommun

Information för försäljare till julmarknaden

Två glada tjejer säljer mat i en bod utomhus.

Bod utomhus på Slottslängornas innergård.

På denna sidan har vi samlat viktig information för dig som utställare på Sölvesborgs julmarknad.

Information för försäljare

Tema – Anno 1840

Sölvesborgs julmarknad är inte ett kommersiellt arrangemang – det är i första hand ett kulturarrangemang där våra hantverkare även får möjlighet att sälja sina egentillverkade varor. Julmarknaden har temat Anno 1840. För upplevelsens skull är det viktigt att alla bidrar till att skapa en historisk atmosfär. Tänk Elsa Beskow, Petter och Lottas Jul, så har du hittat rätt känsla! Ju mer vi jobbar på att gemensamt bidra till temat för marknaden, desto bättre kommer våra besökare att trivas, och desto mer ökar er försäljning. Det är också utifrån dessa riktlinjer som vi ställer krav på vad som saluförs i marknadsstånden och hur marknadsstånden utformas. Kläderna du som försäljare bär, är en del av upplevelsen och ska följa temat. Ylle och lin och bomull är bästa materialen. Vill du ha hjälp med temat eller har några frågor så hör gärna av dig.

Utställarvillkor

För att medverka som utställare ska våra villkor följas.
Länk >> Villkor Julmarknad

Utställningsavgift

Hantverkare
1 bord: 700 kr
2 bord: 1 000 kr
El: 125 kr

Färskvarusäljare
1 bord: 1 000 kr
2 bord: 1 500 kr/st
El: 250 kr

El

Samtliga bord får en ljusslinga. Är du i behov av el för att t.ex. koppla in kyldisk, kaffekokare eller för en extra lampa som belyser smycken så behöver du fylla i att du önskar el i din intresseanmälan. Vi kan inte garantera att samtliga som önskar el beviljas detta eftersom elnätet i Slottslängorna blir överbelastat – ett urval kommer att göras av oss som arrangör.

Öppet- och hålltider

  • Fredagen kl. 15-19
  • Lördagen kl. 11-17
  • Söndagen kl. 11-16

Alla fordon ska vara borta från innergården och parkerade på hänvisad plats senast 60 minuter innan öppning. Som utställare ska du vara helt klar med din plats senast 30 minuter före öppning. Det är inte tillåtet att börja packa ner sin utställning/försäljning förrän julmarknaden har stängt. Upplevelsen ska vara total för alla besökare, trots att antalet besökare ev. tunnas ut den sista stunden. Som utställare binder du dig till att vara med under samtliga tre dagar. Likaså att ditt sortiment räcker under hela julmarknadens öppettider. Som utställare är du bunden till att ha din försäljning öppen under öppettiderna.

Juldekorationer vackert upphängda och placerade på ett bord.

Försäljningsbord inomhus i Slottslängorna.

Intresseanmälan julmarknaden 2022

» Här kan du anmäla ditt intresse till julmarknaden.

Senast uppdaterad:

Skriv ut