Sölvesborgs kommun

Frivilligt arbete och organisationer

En yngre och en äldre person som håller om varandra.

Guldkantstjänsten

Detta är en kostnadsfri tjänst för dig som är senior 65+. Du som vill ha sällskap till mötesplatsen, någon att dela promenaden med, önskar besök i hemmet eller en vän att shoppa med, då är Guldkanten något för dig. Låt oss läsa tidningen tillsammans eller varför inte ta en sväng till caféet? Boka en tid så gör vi något roligt tillsammans.

Guldkantstjänsten drivs av frivilliga personer tillsammans med Sölvesborgs kommun. Gruppen tar emot bokningar av olika aktiviteter på onsdagar mellan kl. 10.00-12.00 på telefonnummer: 0721-58 18 90. För att vi ska kunna planera aktiviteter på bästa sätt så behöver vi få in din bokning tre dagar innan tjänsten ska utföras.

Välkommen att ringa oss!

Personlig matchning?

Vill du hellre ha en fast vän? Till skillnad från guldkantstjänsten arbetar vi också med att kunna erbjuda personliga matchningar som kan bli en fast kontakt för dig. Du önskar kanske sällskap till mötesplatsen, någon att promenera med eller bara ringa. Tillsammans hittar ni gemensamma intressen. Kontakta Christina Nordin för mer information på telefon 0456-81 60 38 eller via e-post till christina.nordin@solvesborg.se


Intresserad av att engagera dig frivilligt?

Är du en person som vill ge lite av din tid för att förgylla någon annans? Din insats som frivillig kommer att höja livskvalitén och hjälpa till med att förgylla tillvaron för den som är äldre och ensam.

Ditt frivilliga arbete består av social gemenskap med enskild senior eller med seniorer i grupp. Tiden du ger är några timmar i månaden eller mer om du vill och har möjlighet. Exempel på engagemang kan vara allt från en personlig vän-matchning till att arrangera aktiviteter på våra mötesplatser eller skapa trevligheter på särskilda boenden.

Vi söker alltid frivilliga i alla åldrar. Är du intresserad ger vi gärna mer information om vår verksamhet och en introduktion om vad frivilliginsatsen innebär, för både dig och senioren. För att göra en intresseanmälan kontakta Christina Nordin på telefon 0456-81 60 38 eller via e-post till christina.nordin@solvesborg.se

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd